Last news in Fakti

4 Октомври, 2021 22:30 10 579 10

Продажбата на Кешеру е причината за уволнението на Дамбраускас

  • лудогорец-
  • клаудиу кешеру-
  • валдас дамбраускас

Румънецът бе практически изгонен от литовския треньор

Продажбата на Кешеру е причината за уволнението на Дамбраускас - 1
Снимка: БГНЕС

Лудогорец разкара Валдас Дамбраускас през изминалия уикенд още преди дербито с Левски, като това изненада мнозина с оглед лидерската позиция на „орлите“ в Първа лига. Това накара редица анализатори да потърсят друга причина за уволнението, а от Топмач стигнаха до извода, че продажбата на Клаудиу Кешеру е изиграла най-голяма роля в решението на клубното ръководство.

Румънецът бе освободен, за да подпише със Стяуа Букурещ, където вече има 6 гола и 4 асистенции в 8 мача, доказвайки, че, въпреки своите 34 години, остава един изключително класен голмайстор.

Кешеру се наложи като един от любимците на всички, свързани с Лудогорец, тъй като за 6 години вкара 139 гола и направи 44 асистенции, с което счупи редица рекорди в българския футбол.

Техническият директор Козмин Моци е близък приятел със своя сънародник и се смята, че точно неговият глас е надделял в решението за треньорската смяна.

Временно начело на „зелените“ отново ще бъде Станислав Генчев, но по всяка вероятност ще се търси нов старши-треньор, които да продължи поредицата от титли за клуба.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 00014

    12 8 Отговор
    И каква е връзката? Аман от наследствени некадърници.
  • 2 Фен

    16 8 Отговор
    Добре , че го изгониха този дървен философ , но защо ръководството на Лудогорец са спали до сега ?
  • 3 Жалко

    19 16 Отговор
    Беше класен и грамотен треньор и много бързо ги научи на футбол. Лудогорец не са имали по добър от него. За шест, осем, десет месеца класен отбор не се гради.

    Коментиран от #6

  • 4 Бурмата

    14 15 Отговор
    Да си изгониш наставника, заради един 34 годишен футболист, това явно показва, че са решили да сдават титлата на оранжавите.

    Коментиран от #5

  • 5 Абе

    17 2 Отговор

    До коментар #4 от "Бурмата":

    А Роналдо на колко години е ? Най-добрия !
  • 6 Лудогорещ

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "Жалко":

    Ами вземете го в цесекато , щом е толкова готин !
  • 7 Георги Ненов

    11 3 Отговор
    Аз не съм фен на рязград но дамбраускас знееше за какво става дума. При домус абаче е така.

    Коментиран от #8

  • 8 Йо-хо-хо 🎅

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "Георги Ненов":

    От тук нататък вече лудогорец само ще пропада до Б група, помни ми думата. Догодина в Лигата на конференциите ще са им последните европейски мачове.
  • 9 big

    11 0 Отговор
    Не мисля, че в български отбор, особено в Лудогорец, треньора може да махне или продаде някой играч без знанието и съгласието на собственика! В последно време смяната на треньорите там е нещо нормално и то е свързано с пари: Шампионска лига, лига на нациите или както се казва: там си - има хубави пари, няма те - губиш!
  • 10 шампиони

    3 0 Отговор
    не само със Кешеру и Ману е натикан извън състава след скарване на тренировка.Когато не подхождаш профессионално към играчите резултатът е такъв