Last news in Fakti

5 Октомври, 2021 18:30 1 650 3

В случай на война тренировъчната база на Манчестър Юнайтед ще се превърне в нива за картофи

  • манчестър юнайтед-
  • сър алекс фъргюсън

Тази и още редица любопитни клаузи са били сред условията, когато земята е била откупувана за целите на клуба

В случай на война тренировъчната база на Манчестър Юнайтед ще се превърне в нива за картофи - 1

Едва ли някой се съмнява, че Манчестър Юнайтед притежава една от най-модерните спортни бази в света. 14-те футболни игрища, хотелът, ресторантът и всичко останало, включващо се в лагера, струват на ръководството на клуба внушителните £60 млн. в периода 1999-2002 г., когато земята е закупена, застроена и облагородена за целите на футболния колос. Но парите не са единственото условие, за да може „червените дяволи“ да се сдобият с това скъпоценно парче земя. Легендарният треньор на клуба сър Алекс Фъргюсън, разказа една интересна история пред United Podcast за дните, когато е планирана инвестицията. Едно от условията на държавните власти е в условия на война игрищата да се превърнат в нива за картофи.

Лес Кершоу (бивш главен скаут на Манчестър Юнайтед) дойде при мен един ден и ми каза, че Shell продава земя в Карингтън. Мисля, че ставаше дума за 28 акра или нещо подобно, но земята идваше с разни ограничения, които не разбирам и до днес. Част от тях бяха, че в условия на война клубът ще бъде принуден да превърне игрищата в нива за картофи. Трябваше също така един или два акра да бъдат запазени за отглеждането на канадски гъски. Имаше и няколко мочурища, в които живеят полевки (вид гризач), които бяха неприкосновени“, споделя Съра.

Британците винаги са били особено чувствителни на тема земя, защото територията на кралството е доста ограничена с оглед индустриалното развитие на страната след периода на завоеванията. Подобни казуси доказват недвусмислено това.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    2 0 Отговор
    Засега по-вероятно е да се превърне в ледена пързалка.
  • 2 гадно

    1 0 Отговор
    Нива друг път това да не им преди 80 години. Сега по време на война като започнат да никнат гъби острова ще потъне.
  • 3 Тоалетна хартия

    2 0 Отговор
    Кой ще съди тез кЪртофи , кой ще ги вади....Щото, ако са ония розовобузковци, Англия ще остане гладна...Хитлер ги пожали, а те му забиха нож в гърба!!!