Last news in Fakti

5 Октомври, 2021 19:30 1 509 6

Катар няма да изисква ваксини за Мондиал 2022

  • катар 2022-
  • covid-19-
  • мондиал 2022-
  • световно първенство

Организаторите предвиждат редица облекчения за гостите си след година

Катар няма да изисква ваксини за Мондиал 2022 - 1

Темата „За“ и „Против“ ваксините разедини още повече и без друго разединеното ни общество, като основната причина за това са крайните мерки, които едно или друго правителство предприема. В Катар обаче възнамеряват да подходят далеч по-дипломатично с оглед наближаващото Световно първенство, на което страната ще е домакин след около година. Официално стана ясно, че местните здравни власти няма да изискват задължителна ваксинация за футболистите, които ще пристигнат за Мондиала.

Министър-председатрелят на Катар - шейх Халид бин Халифа бин Абдулазиз Ал Тани, обяви през юни, че ще въведе условие за задължителна ваксина срещу COVID-19, но от ФИФА са провели щателни разговори, за да може това условие да бъде изменено.

Очаква се скоро федерацията и страната-домакин да обявят крайното си решение, но източници на Associated Press са убедени, че тази мярка ще отпадне и вместо нея ще се приеме план за редовно тестване за коронавирус.

Темата стана особено гореща, след като стана ясно, че редица футболисти, а и други професионални атлети по света, обявиха, че няма да се ваксинират.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    19 0 Отговор
    БРАВО,ЧОВЕЦИ!!
  • 2 Рошко

    15 0 Отговор
    Само така, ама не казват че никой нормален спортист не иска да си бие отрова
  • 3 Майна

    13 1 Отговор
    В ИЗРАЕЛ ОБЯВИХА ЗА НЕВАЛИДНИ СЕРТИФИКАТИТЕ МА ХОРАТА С ДВЕ ИНЖЕКТИРАНИЯ....Израелските власти вече намекнаха, че ваксините срещу грип от Ухан могат да се превърнат в полугодишен ритуал, при който притежателите на зелени карти трябва да получават нова инжекция на всеки шест месеца, за да купуват и продават. ТЕЗИ ЩЕ ЗАТРИЯТ ТЕЗИ, КОИТО ТРЕТИЯ РАЙХ НЕ УСПЯ...., ИЗБИВАТ НАРОДА СИ!

    Коментиран от #4

  • 4 Мошето от маалата

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Това е прекрасно!!!👻
  • 5 ВикиЛексъсВарна

    7 0 Отговор
    То оставаше и да искат ваксини в края на 2022 г. - тоест след една година! Всички силно се надяваме че Ковид 19 ще си тръгне окончателно не по-късно от лято 2022 г.
  • 6 Кунчев

    3 1 Отговор
    Спиш- некви футболисти и спортисти -били световноизвестни- нещат да се ваксат- обясни им че ползите са неизмерими с вредата