Last news in Fakti

6 Октомври, 2021 09:30 1 135 0

След Киеза, Ювентус е готов да отмъкне и Влахович от Фиорентина

  • душан влахович-
  • ювентус-
  • фиорентина

Политиката на „бианконерите” да привличат млади звезди от местни тимове продължава

След Киеза, Ювентус е готов да отмъкне и Влахович от Фиорентина  - 1
Снимка: БГНЕС

Звездата на Фиорентина Душан Влахович е трансферна цел номер едно на Ювентус за 2022 година, съобщава „Calcio Mercato”.

„Бианконерите” се опитват да построят отбор на бъдещето, с имена на играчи като Матайс Де Лихт, Федерико Киеза, Мануел Локатели и т.н. Новата голяма цел на Юве е именно Влахович, който вече има натрупан сериозен опит в Серия А.

Договорът на сърбина с „виолетовите” изтича чак през лятото на 2023 година, което означава, че „Старата госпожа” ще трябва да заплати трансферна сума за правата му.

Опциите пред тима на Масимилиано Алегри са две: Да се повтори схемата с Киеза, а именно Влахович да бъде привлечен под наем със задължителна опция за откупуването му или да бъдат платени директно 60 милиона евро на Фиорентина. Втората опция е почти невъзможна обаче с оглед финансовите затруднения на Ювентус в последните две години.

Президентът на „Ла Виола” Роко Комисо заяви, че централният нападател е отказал да поднови договора си с клуба и има желание да подсили Ювентус още догодина.

„Бианконерите” вече са направили лично предложение на Влахович за параметри в договора, съобщава агентът му Нико Скиара. Офертата е за 5-годишен договор и годишна заплата от 6 милиона евро.

Сърбинът има 25 гола в 44 мача с фланелката на Фиорентина.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА