Last news in Fakti

6 Октомври, 2021 10:45 2 469 3

Пол Гасол сложи край на бляскавата си кариера

  • пол гасол

Испанецът покори почти всички върхове през изминалите 18 години

Пол Гасол сложи край на бляскавата си кариера - 1
Снимка: БГНЕС

Един от най-великите испански баскетболисти официално сложи край на своята бляскава кариера на 41 години. Пол Гасол даде специална пресконференция, на която да обяви решението си.

Решението е много трудно, както можете сами да се досетите, но това е нещо, което съм обмислил добре. Приятно е да се пенсионираш като активен спортист, а не на патерици. Приятно е да се оттеглиш с още една титла с Барселона и да представляваш страната си на пета Олимпиада“, каза испанецът.

Гасол стартира кариерата си преди 18 години, като в този период вдига на два пъти титлата в NBA, а цели 6 пъти попада в идеалния отбор на шампионата.

Той държи и рекорда на Европа за най-много отбелязани точки (1183) на европейски финали. С негова помощ Испания печели Световната титла през 2006 г. и има три Европейски титли. На два пъти грабва сребро на Олимпийски игри и веднъж прибира бронз.

Бих искал да ме запомнят като играч, който винаги дава всичко от себе си. А да мога да играя до 41 години не беше никак зле“, завърши изявлението си Гасол.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганчо

    0 7 Отговор
    Гъзол не съм го чувал.
  • 2 Гост

    0 1 Отговор
    Човекът се пенсионира, но не знам да си сменя името.
  • 3 кастроли

    0 1 Отговор
    Не е Пол,а Пау Гасол.