Last news in Fakti

7 Октомври, 2021 07:45 1 647 0

Дортмунд ще удвои заплатата на Холанд, за да го убеди да остане

  • борусия дортмунд-
  • ерлинг холанд

Норвежецът много бързо се превърна в най-желания нападател в Европа, а натискът над „жълто-черните“ се увеличава с всеки следващ трансферен прозорец

Дортмунд ще удвои заплатата на Холанд, за да го убеди да остане - 1
Снимка: БГНЕС

Борусия Дортмунд няма намерение да повтори сценария с Роберт Левандовски и да изпусне най-добрия си нападател без бой, като този път клубът възнамерява да предложи двойно по-висока заплата на Ерлинг Холанд, научихме от AS.

„Жълто-черните“ са поставени под огромно напрежение през изминалите няколко години, тъй като на практика всички европейски грандове се редят на опашка, за да изкушат норвежкия суперталант, за да го накарат да напусне „Сигнал Идуна Парк“.

21-годишният нападател пристигна в Германия през зимата на 2020 г. срещу скромните за днешните стандарти €20 млн. от тима на Ред Бул Залцбург. В последствие той записа 67 мача за клуба, в които се разписа общо 68 пъти и допълни още 19 асистенции.

Кристиян Фалк от Bild внесе и малко конкретика около офертата, която готвят в Дортмунд за своята перла в короната. Той твърди, че ръководството ще сложи на масата €15 млн. на сезон. Справка с Forbes показва, че това все пак е много далеч от заплатите на другите водещи нападатели в света в момента. Левандовски изкарва по €24 млн. на сезона, Мбапе прибира по €25 млн., а Роналдо (€60 млн.), Неймар (€62 млн.) и Меси (€62 млн.) изглеждат недостижими на този етап в тази своеобразна надпревара.

Настоящият договор на Ерлинг Холанд е до 2024 г., като той получава по €8 млн. на година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА