Last news in Fakti

7 Октомври, 2021 15:16 3 019 24

Емил Костадинов с остър коментар за кръга "Бербатов"

  • емил костадинов-
  • бфс-
  • конгрес-
  • димитър бербатов-
  • борислав михайлов

Тук е мястото да отбележа, че нашата програма, която я приехме на предишния конгрес, е изпълнена на 100 процента

Емил Костадинов с остър коментар за кръга "Бербатов" - 1
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът на БФС - Емил Костадинов, говори за предстоящия извънреден Конгрес, който ще се проведе на 12 октомври и коментира Димитър Бербатов и неговия екип.

“Защо не видяхме програма за развитие на българския футбол от нито един от претендентите за поста на Борислав Михайлов? Не говоря само за кръга „Бербатов“, но и за останалите. Тук е мястото да отбележа, че нашата програма, която я приехме на предишния конгрес, е изпълнена на 100 процента. Нашата грешка обаче е, че не показахме това на медиите. Футболните хора в България обаче знаят, че всичко, което е обещано от нас, е изпълнено. Що се отнася за аматьорския футбол – той е в основата за изграждане на футбола в България. Той се състои от над 700 клуба, благодарение на които футболът у нас е жив", заяви Костадинов пред Блиц.

"Аматьорският футбол се развива, но явно опонентите ни не са запознати в детайли. Чух изказвания от тяхна страна, че хората, които си давали парите за футбола, били страхливци, което много ме възмути. Абсурдно е да се твърди, че хората, които дават пари за аматьорския футбол, някой може да ги накара да правят нещо против тяхната воля”.

“Цялата работа ми прилича на „Стани ти, за да седна аз“. От 20 години съм във футболната управа – първо в ЦСКА, после в БФС и в министерството на спорта, и мисля, че още не знам всичко. И няма как да знам всичко. Има обаче хора, които обещават да оправят футбола ни и тръгват да атакуват шефското кресло на БФС, без да притежават грам управленски опит. Това е несериозно. Несериозно е да нямаш нито един работен ден и да искаш да станеш президент на БФС. Спомнете си как беше при Боби – не беше така, нали. Има си стъпала, по които трябва да преминеш стъпка по стъпка, преди да се качиш на трона. Това се нарича естествен път на развитие… Извинявайте, но БФС не е училище… А футболът може да се оправи от всички, а не само от един човек. Що се отнася до решението да напуснеш националния отбор – това е личен акт. Обяснението, че си свалил завинаги националната фланелка заради някого или защото някой ти е казал нещо и ти си се засегнал, е също несериозно. Доста бих казал. По наше време много играчи се отказваха, тръгваха си, но после се осъзнаваха, загърбваха своето его и се връщаха. Правеха го, защото България е над всичко. Вие какво си мислите, че докато ние бяхме национали, всичко е вървяло по мед и масло ли? Я си спомнете колко критики отнесохме, преди да се класираме за световното първенство в Щатите. Много критики. Направо бяхме съсипвани от критики. Тогава на мен и през ум не ми е минавало да се отказвам от националния отбор”.

“Аз съм израснал в ЦСКА и с идеята на ЦСКА. Аз съм бил и продължавам да съм от ЦСКА! Юноша съм на клуба, минал съм през всички формации. Хора, които са били по една-две години в ЦСКА, да се правят по-цесекари от другите, не е нормално. Някак неестествено звучи. Що се отнася до ръководството на ЦСКА – босовете решават кого да подкрепят. Това е тяхно право. Първо Величков се обяви за президент, после се отметна и влезе в кръга на Бербатов. Чух го да говори – не знаел за договорите, които сме подписвали в БФС за базата и за други неща. Всички договори се приемат от Изпълкома, на чиито заседания той присъстваше. Нали беше член. Но явно е спал и се е събудил миналата година. Отделно говори за липса на добър мениджмънт в БФС. Та той добър ли е в тази област? И ако е такъв, защо напусна една голяма компания, свързана с петрол. Или него го “напуснаха”. Ако ние останем на власт, много неща ще се предприемат. Ще разширяваме дейността си и ще надграждаме. И най-важното – ще изчистваме грешките, които сме допуснали, защото безгрешни хора на този свят няма. А дали ще останем на власт – зависи дали отново ще получим подкрепата на “страхливите хора”, както нашите опоненти нарекоха тези, които стоят зад настоящото ръководство на БФС. Преди години инвестирахме много пари за един проект, но той не се осъществи. Надявам се със съдействието на държавата най-после да имаме хубав и модерен стадион. Мисля, че българският фен заслужава такъв уют”, добави Емил Костадинов.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мой

    35 6 Отговор
    Цялото поколение от 94-та сте най-лошото което можеше да се случи за българския футбол. Орем по дъното а има хора които защитават алкохолика начало на БФС. Това не са хора които милеят за българския футбол а за личната си изгода.
  • 2 фен на Бербатов

    31 5 Отговор
    Рапорт - "Програмата е изпълнена на 100%" - и какво .....
    Българският футбол трябва да излезе от спортните канали и да влезе в комедийните! Дотам сте я докарали!
  • 3 Стоян Александров

    34 2 Отговор
    Да така е. 100 % си прав. Българския отбор по футбол откак сте Вие не е пропуснал голямо състезание и Световно и Европейско. Бием големите, а и малките отбори а разлика. Цска не фалира, Левски не е пред разпад и разруха, играем до и след зимата в Европа, Кудогорец изобщо не са с преференций и яко, много яко държавни пари, срещу Англия разкрихте позорния заговор на самите англичани за измисления расистки скандал, Венци не апря да прави далавери и т.н. Мнооооогоооо още сте направили. Пълен и тотален провал сте. Не да Ви изгонят с камъни ами РАЗСЛЕДВАНЕ И ЗАТВОР ЗА ВАС. СРИНАХТЕ БГ ФУТБОЛА ТОЧНО ИЗ ОСНОВИ.

    Коментиран от #16

  • 4 кУмУнист

    23 3 Отговор
    Помним те и тебе мишко, как се криеше от "любовта" на феновете на цска с Лупи, когато ви гониха от стадиона и ви замеряха с бутилки с вода, как жандармерията ви изведе с ония крадец, за да не ви любят феновете ви. Помним как и ти крадеше от цска заедно с кремиковския бизнесмен.
  • 5 Хахаха

    25 2 Отговор
    Грешката им била, че не говорили за успехите си... 100 % копипейст от изказване на тиквата отпреди 6-7 години. (Г-н Емо спи не само на тренировките и конгресите, но май още не се е събудил и не е разбрал, че моделът борисов се отече в канала...) Човек, който в изречение от 6 думи, прави 7 правописни грешки, няма право да влиза дори като посетител в БФС, не като управленец!
  • 6 БУЦИ

    22 4 Отговор
    Тоя да си седи в Лозенец и да си пуши пурата без да се обажда!
    Мафията на футбола трябва да бъде изметена!
    Стилиян, Мартин и Димитър са уважавани хора от цяла Европа!
    Млади и умни!

    Коментиран от #21

  • 7 РЕАЛИСТ

    6 7 Отговор
    Ама и друго помним. Как Емо Костадинов го набута оня гол на французите на Парк дьо Франс в последната минута и цяла България рева от възторг. Отидохме на Световното и се вписахме в историята. Затова има право да говори и право дума.

    Коментиран от #11

  • 8 Стършел

    15 1 Отговор
    Ама сте се убавци в това БФС бе Емо! като почнеш от перукан, нефелния лечко, бензинджията и кой ли още не. По тошковия соц се знаеше, че само датата на вестника е вярна, а вие още си вЕрвате в простотиите, които ръсите. Бе не само сме добре, ами сме цъфнали и вързали след вашето 100% изпълнение на програмата.
  • 9 потребител

    1 15 Отговор
    От 1 до 6 писаници на един и същи човек. Само за това просто Бербатов ми става изключително неприятен. Методите на ГЕРБ и Борисов за очерняне и оплюване на опонента.
  • 10 3333

    12 1 Отговор
    Емо, и като футболист беше куку, и сега си двойно по не в час. Не може с тези лъжи да си живеете в илюзията на изключителност, при всички доказателства за посредствена безличност. Време за пенсия. Чупка!
  • 11 Стършел

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "РЕАЛИСТ":

    За оня гол цяла България му сваля шапка, но че има право на черното да казва бяло.....?!

    Коментиран от #12

  • 12 РЕАЛИСТ

    0 10 Отговор

    До коментар #11 от "Стършел":

    Кое е черното, че не е ли вярно? Бербатов няма един ден трудов стаж, а иска да управлява футбола на България. Как пък не стана един треньор на селски отбор, та да каже, че има някакъв опит , като ръководител. Димитър Пенев така е тръгнал и ни докара до 4-то място.

    Коментиран от #14

  • 13 Киро Жарта

    11 1 Отговор
    Като футболисти-евалла,като шефове-нула,зеро,гола вода....
  • 14 Стършел

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "РЕАЛИСТ":

    Черното е много видимо! Какво постигна България през тези години????? А, забравих, че малката перука обиколи насам натам и сега пак е в националния, вместо в Япония да играе сумо.

    Коментиран от #22

  • 15 миш

    2 7 Отговор
    Само,дъдрете.Михайлов,ще е президент и то убедително избран,даже Бербатов го знае.По-добре си трайте.
  • 16 Опомнете се

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Стоян Александров":

    И за това е виновно БФС??? Я се опомнете малко, виновни са собствениците на клубовете които са си мутри и не мислят за футбол а как да изперат или откраднат едни пари.
  • 17 Абе стани да седна

    2 2 Отговор
    Едни некадърници искст да сменят други такива.

    Коментиран от #18

  • 18 Помогна

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "Абе стани да седна":

    А истината е че БФС не е виновно за състоянието на клубовете. Напротив Боби помогна нс ЦСКА да не играе във В група помага и на други отбори за лиценза. Назначи топ треньори за национала, но отборите не са добре. А те не са добре не заради Боби а защото начело са мутри като Павлов, Томов, Божков, Стефанов, Домуса, Вълка и т. н.
  • 19 Behemoth

    5 0 Отговор
    Чакай малко ва бат Емо...чи ти га са научи да пишеш ,чи и програма си имал...цялото ви поколение е неграмотно и зле с главата...
  • 20 Емката

    3 0 Отговор
    пак спи и говори за честност и работа, сънувайки. Ако се събуди, може би като изключително работлив (ха-ха) ще се сети как завърши виШО в ЮЗУ-то. Без да стъпи там, така. Много плямпа за другите, ама първо да види себе си. Аман от плиткоумни с мерак за началници. Чупката с компанията и ни спасете от себе си, за да не се наложи да се спасяваме сами от вас.
  • 21 днес

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "БУЦИ":

    И кое му е умното на Бербатов - зализана мадама. Беше голям футболист, но като напусна Юнайтед - започна да обикаля разните отбори и да поритва за здраве. Напусна Националния отбор - хвърли си капитанската лента - това ли е умно!
  • 22 питам си

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Стършел":

    Нека уточним за коя перука говорим, защото и Бербо си е перука и Михов е перука и Боби е перука.....

    Коментиран от #23

  • 23 Подуямие

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "питам си":

    И Сираков е перука
  • 24 Обикновен човек

    0 0 Отговор
    Момчета от поколение 94 -та успешна година. Вашето оставане ще продължи да влошава Българския футбол. Необходима е нова смяна, с нови идеи, с ново виждане на успешния изход за излизане от задъненоста на футбола у нас. Време е да седнете на зрителската скамейка, ако не искате да станете оплюване от многото фенове на футбола. Простчко, тихо, кротко си заминете.