Last news in Fakti

26 Октомври, 2021 14:58 5 226 28

Стана ясно защо България е заминала без резерва на световното в Япония

  • художествена гимнастика-
  • ансамбъла ни-
  • контузия-
  • лаура траатс

За да пътува резерва, тя трябва да играе задължително в едното съчетание

От Българската федерация по художествена гимнастика разясниха защо на Световното първенство в Япония България няма резерва с ансамбъла. Както стана ясно по-рано заради контузия на Лаура Траатс нашият отбор се оттегли от надпреварата.

"За да пътува резерва, тя трябва да играе задължително в едното съчетание. На Олимпийските игри имаше изискване да участват само пет гимнастички. Камелия Стоилова пътуваше, както и Татяна Воложанина. Те бяха с отбора до влизането в олимпийското село, за да може да влязат, ако нещо се случи с някоя от основните състезателки до влизането в селото. След това промени в състава не се допускаха!",

До вчера Лаура Траатс не е имала проблем да играе. Българският щаб никога не е мислел да извади една от олимпийските шампионки и да играе с резервна състезателка в едното съчетание, затова и няма резерва с тях! За жалост в големия спорт има такива моменти. Случват се! Благодарим на всички за интереса и загрижеността Ви! Нека оставим момичетата на спокойствие, заслужават го! На всички им е много тежко! Утре сутринта Боряна Калейн и Татяна Воложанина започват участие, нека ги оставим да се концентрират и да играят както са подготвени!", уточниха от БФХГ.

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева обясни, че Лаура Траатс има дискова херния на врата.

"Контузията ѝ е дискова херния, която се е обострила там. Тя имаше травма от две години, но не е имала проблем с това. Докторът е категоричен, че не трябва да играе. Обострила се е вчера след втората тренировка. Случват се такива неща, здравето на момичетата е най-важно", заяви Илиана Раева.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Може би е така

    36 19 Отговор
    Може и да не сте съгласни с мен ,но нормално след големия триумф да има отпускане ! Така ,че този вариант с контузията е по удобен от излагацията !?
  • 2 Сър Ник коуч и инфлуенсър

    18 6 Отговор
    След като вече няма да играе очакваме класика в жанра - някой ВМА боец, футболист или собственик на автосервиз да и оправи хернията

    Коментиран от #27

  • 3 Мим33

    32 2 Отговор
    Цялата федерация и Илианчето заслужават глоба и наказание,да заплатят всички разходи ,храна хотел и престой заради този гаф.Как може без резерва,другите отбори как имат..Това е българска екскурзия ,но пак казвам,да си заплатят и визите....

    Коментиран от #26

  • 4 ⚜️Просветен⚜️

    35 1 Отговор
    Резерва се взима защото това е спорт , а не за да заменяш непременно титуляра! Пълен непрофесионализъм ! Все едно футболен отбор да излезе без резерви ! Пет момичета са, една да получи разстройство и край , така Ли?

    Коментиран от #6

  • 5 питам аз

    26 2 Отговор
    Има нещо гнило - дискова херния от години без проблеми пише, добре, напълно нормално при спортисти и големи натоварвания. Обаче изведнъж доктора казвал - да не играе, а от федерацията - "здравето е най-важно", а същите те години наред се хвалиха с какви контузии са излизали да играят момичетата... Нещо май сме усетили, че няма да ни дадат първото място и доброволно сме се отказали от резила...

    Коментиран от #21

  • 6 Aбеее

    12 5 Отговор

    До коментар #4 от "⚜️Просветен⚜️":

    трябвaше дa cе дaде шaнc нa Моcквa
  • 7 БФХГ

    14 3 Отговор
    Иcкaхме дa зaпaзим титулярния cъcтaв, aмa cе оcр@ xме яко.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Баш Бащицата

    15 1 Отговор
    От федерацията са играли ва банк и сега губят всички. От друга страна, дали имаме резерва, която да изиграе на ниво 1 съчетание? Защото, ако резервата ще ни класира извън тройката, то по-добре ва банк. От трета страна, те най-важното състезание в живота си го спечелиха - златен олимпийски медал! Световно, европейско, гран при-та.... Златният олимпийски медал е състезанието! И той е техен! И наш!

    Коментиран от #10

  • 10 ⚜️Просветен⚜️

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Баш Бащицата":

    Логиката ти е вярна , но това означава ли че е редно да нямаме читава резерва? Все пак коментара ти е уместен за ситуацията , самата ситуация не е уместна!
  • 11 Факти

    2 6 Отговор
    Регламента не позволява друг състезател вие от правилника на художествената гимнастика разбирате ли изобщо.

    Коментиран от #18

  • 12 плюс минус

    11 2 Отговор
    Никога не е късно да станеш за резил.
  • 13 ффф

    11 1 Отговор
    Крантата 63-ти набор е в дъното
  • 14 А ми да

    7 2 Отговор
    Требало е да пуснат Илианчето тя резерва от всякате
  • 15 Бибитко

    7 3 Отговор
    Този номер, извъртян от Илияна Раева, много прилича на онзи номер с "контузията" в десния гръден мускул на Кубрат Пулев, който така избегна по-ранния сблъсък с Антъни Джошуа, който след много разиграване от страна на Пулев пак го наби хубаво. За такъв гаф на Илияна Раева - да не вземе резервни състезателки, тя трябва да подаде оставка от поста председател на Българската федерация по художествена гимнастика. Или този път тя не е успяла да уреди предварително благоразположението на съдиите?
  • 16 Хаха

    5 4 Отговор
    Б@лгарите злобари и разбирачи толкова им стига силата само да предполагат си заслужават съдбата от политиците.
  • 17 Кумчо Вълчо

    6 0 Отговор
    При положение че имаме за шеф на федерацията е една тъпа патка ..............
  • 18 Тцъ

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "Факти":

    -няма такъв спорт, в който да не се позволява резервен състезател да смени титуляра при нужда. Ако са пътували без такъв и са знаели за евентуална травма /отпреди две години/, според Раева, това означава, че ситуацията е била промислена от самото заминаване - по логиката " тази и тази ще съдийстват - играем -при тази и тази - имаме изход". На олимпиадата съдийстваха точните съдийки - и ето ви злато. Тук ядно не се получи. Впрочем - и в политиката имаше подобна ситуация - един менискус - и ако не победа, то поне не загуба...

    Коментиран от #23

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Демек

    1 0 Отговор
    паднала си е на главата
  • 21 Абе

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "питам аз":

    руснаците са ги "поощрили" тоя път да не им се пречкат, а пък нашите спортисти кога от братушкане не са им лягали. Ние сме им най-вярните. На друг не щем да се дупим и точка!
  • 22 Плюс-минус

    4 2 Отговор
    Има нещо гнило в цялата история. Винаги съм се радвала на успехите на нашите спортисти. Но художествената гимнастика е между спорта и изкуството. И тук започва интригата. Трудно, дори невъзможно е да даваш оценка на изкуството, което не се измерва само с физически показатели, както е при другите спортове. Тук дори костюмите и музиката оказват влияние върху възприятията.
    И има още нещо смущаващо - двайсетина годишни девойки пенсионерки с 1500 лева пенсии. ? ! ?
    Вярно: няколко години огромен труд, медали, слава.... Но в България има хиляди и милиони други заслужили и трудили се десетки години в сферите на промишленост, наука, образование.....За тях какво?

    Коментиран от #24

  • 23 А де

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Тцъ":

    Абе философ кви точни съдиики са дали даром златото на българките бе.Нали 3 месеца минаха руснаците разследваха съдийството и не намериха доказателства,мълчат гузно и само се оправдават пред Путин.Нали щяха да събират доказателства за международен арбитражен съд и нищо не събраха.А и в последния момент не може според новия правилник да се заяви резерва .
  • 24 ТОЧНО

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "Плюс-минус":

    ДАЖЕ МНОГО ТОЧНО НАПИСАНО,...
  • 25 МИНУВАЧ

    3 1 Отговор
    Наистина необяснимо, уж тренират по-вече момичета, а не само 5
    ало, федерацията,не знаехте ли, че регламента е такъв, ами включете едно момиче на някой уред... ИЛИ, усетихте дебелия, че
    докато се прехвалвахте, хората тренираха и се оказахте неподготвени... ЯЗЪК за момичетата
  • 26 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Мим33":

    Тези момичета бяха мъкнати по един куп състезания преди световното с цел да се контузи някоя. Защо големите сили пращат резервните отбори на малките състезания, а ние имаме само един отбор!?
  • 27 дрън

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сър Ник коуч и инфлуенсър":

    Няма хужда от грубости.
    Кавалерство е думичката, която сте позабравил.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.