Last news in Fakti

30 Октомври, 2021 18:33 1 362 0

Байерн Мюнхен громи в Бундеслигата

  • байерн мюнхен-
  • унион берлин-
  • бундеслига

Баварците разпиляха Унион (Берлин) с 5:2

Байерн Мюнхен громи в Бундеслигата - 1
Снимка: БГНЕС

Отборите на Унион (Берлин) и Байерн (Мюнхен) завършиха при резултат 2:5 на “Старото лесничейство” в двубой от 10-ия кръг на Бундеслигата. Роберт Левандовски откри резултата в 15-ата минута от дузпа и го удвои в 23-ата. В 35-ата точен беше и Льорой Сане. В 43-ата Нико Гиселман намали изоставането на домакините. Кингсли Коман обаче се разписа за гостите в 61-ата. В 65-ата берлинчани стигнаха до втори гол, дело на Юлиан Риерсон. Томас Мюлер напомни за себе си с гол в 79-ата минута.

Юлиан Нагелсман, който отново не беше на скамейката заради коронавирус, предприе четири промени в състава си след унизителната загуба с 0:5 от Борусия (Мьонхенгладбах) за Купата на Германия. В защита промените бяха две: Бенжамен Павар и Дайо Упамекано отстъпиха местата си съответно на Йосип Станишич и Никлас Зюле. В халфовата линия контузеният Леон Горетцка беше заменен от Корентен Толисо, а на десния фланг този път стартира Кингсли Коман вместо Серж Гнабри. Атаката отново бе водена от головата машина Роберт Левандовски. Домакините пък бяха подредени в 3-5-2 с Шералдо Бекер и Тайуо Ауоний като нападатели.

Очаквано гостите започнаха по-силно и в седмата минута Сане отправи първия изстрел в мача, който обаче се оказа неточен. В 14-ата германският национал пробва нов удар, който срещна вдигнатата ръка на Пол Якел. Така съдията посочи бялата точка, откъдето Левандовски със спокоен шут по земя откри резултата в полза на баварците. Веднага след това Ауоний отговори с далечен изстрел, който обаче не намери целта. В 23-ата минута заучено изпълнение на пряк свободен удар позволи на Левандовски да отбележи втория си гол в мача.

В 31-ата минута Байерн организира опасна контраатака, но тя завърши с шут на Сане покрай вратата. В 34-ата Левандовски изведе крилото с чудесен пас, но Андреас Луте излезе и парира последвалия изстрел. Само минута по-късно Коман центрира, а Томас Мюлер чукна топката и тя се озова в Сане, който на празна врата най-после успя да се разпише в този двубой. В 38-ата Генки Харагучи нанесе удар след центриране от корнер, но така прати топката в аут. В 43-ата минута именно японецът центрира към Гиселман, чийто шут се удари в близката греда и влезе в мрежата на гостите за 1:3. Само минута по-късно Бекер също беше точен, но при вдигнат флаг за засада.

Домакините започнаха второто полувреме много настървено и в първите 15-ина минути Мануел Нойер трябваше да се намесва при удари на Бекер и Ауоний. Така се стигна до 61-ата, когато Коман получи топката на границата на наказателното поле, напредна и с прекрасен шут увеличи преднината на германския шампион. В 65-ата обаче появилият се минута по-рано на терена Кевин Беренс направи чудесен дрибъл до аутлинията и върна топката към друг току-що влязъл в игра - Риерсон, който отбеляза второто попадение за берлинчани в двубоя. В 79-ата Мюлер оформи крайния резултат с чудесен шут.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА