Last news in Fakti

1 Ноември, 2021 21:30 1 349 0

От Марсилия „връщат жеста” - забраняват на феновете на Лацио да пътуват до Франция

  • марсилия-
  • рома-
  • лига европа

„Индивидуални лица или групи привърженици на Лацио нямат право да пътуват до Марсилия“, гласи заповедта на Дарманен

От Марсилия „връщат жеста” - забраняват на феновете на Лацио да пътуват до Франция - 1
Снимка: БГНЕС

Привържениците на Лацио получиха забрана да пътуват до Марсилия за срещата от груповата фаза на Лига Европа в четвъртък. Заповедта е подписана от министъра на вътрешните работи на Франция поради редовното „насилствено поведение” от страна на феновете на “орлите”.

Министърът Жералд Дарманен заяви, че фракции на Лацио непрекъснато са предизвиквали главоболия в градските центрове.

Запалянковците на Марсилия пък получиха забрана да присъстват на мача в Рим на 21 октомври.

Министерството обясни забраната с „насилственото поведение на определени фенове“, „което редовно се случва около стадиона и в градските центрове, където се провеждат мачовете“, и говори за навика на привържениците на „орлите“ да правят „фашистки скандирания“ и „нацистки поздрави“.

Министерството напомни също за последния път, в който Марсилия прие Лацио през 2018 година - тогава четирима души бяха наръгани с ножове в меле с близо 200 привърженици преди срещата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА