Last news in Fakti

3 Ноември, 2021 19:21 998 1

Барселона ще подпише с Шави тригодишен договор

  • шави ернандес-
  • барселона

Шави ще парафира в Доха най-късно днес или утре своя контракт с Барселона до края на сезон 2023/2024

Барселона ще подпише с Шави тригодишен договор - 1
Снимка: БГНЕС

Барселона ще подпише тригодишен договор с Шави, който ще замени на треньорския пост Роналд Куман, съобщава испанският вестник "Sport".

На 28 октомври Куман напусна, а в същия ден журналистът на катарския телевизионен канал beIN Sports Танкреди Палмери обяви, че ръководството на каталунския отбор е провело телефонен разговор с Шави, в който са обсъдили детайлите по бъдещото споразумение.

Според испанският вестник, Шави ще парафира в Доха най-късно днес или утре своя контракт с Барселона до края на сезон 2023/2024.

Съобщава се, че заплатата на Шави в новия отбор ще бъде по-малка от тази в катарския клуб. Освен това Барселона няма да плати компенсация на Ал-Сад за предсрочното прекратяване на договора. Сегашното споразумение между испанеца и катарския клуб е изчислено до 2023 година.

Представянето на Шави най-вероятно ще се състои на 8 ноември.

41-годишният Шави е треньор на Ал-Сад от 2019 година. През миналия сезон воденият от испанеца отбор стана шампион на Катар (без нито една загуба) и спечели Купата на страната, а през 2020-а завоюва Купата на Катар и Купата на емира.

Шави е възпитаник на Барселона, игра за тима от 1998 до 2015 година и с тима на каталунците е спечелил 25 трофея в кариерата си, сред които осем титли на Испания, три купи на страната и четири пъти Шампионската лига. С националния отбор на Испания Шави е световен шампион (2010), двукратен европейски шампион (2008, 2012) и олимпийски вицешампион от Сидни 2000.

През май 2019 година Шави прекрати футболната си кариера и стана треньор.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФенъТ

    0 4 Отговор
    хаха ще изгорят с още 15-20 милиона, тоя е пълен въздухар !!!