Last news in Fakti

4 Ноември, 2021 12:40 2 961 2

Исторически антирекорд на Лудогорец в Европа

  • лудогорец-
  • лига европа-
  • футбол

Срещата на „Ещадио Мунисипал“ започва в 22:00 часа българско време

Исторически антирекорд на Лудогорец в Европа - 1
Снимка: ludogorets.com

Шампионът Лудогорец гостува на Брага в мач от група „F“ на Лига Европа. Срещата на „Ещадио Мунисипал“ започва в 22:00 часа българско време.

„Орлите“ имат за задача да постигнат първата си победа в групата, а това не само ще им запази шансове за продължаване напролет в евротурнирите, но и ще им попречи да изравнят исторически антирекорд в Лига Европа.

Разградчани в момента са в серия от 13 поредни мача без успех в груповата фаза турнира, което е рекорд за български отбор. Предишният от 12 подобни срещи беше притежание на Левски.

Ако не успее да победи днес, Лудогорец ще запише 16-и пореден двубой без победа в групи или пролетни елиминации в Лига Европа. Точно толкова има в момента притежателят на антирекорда по този показател Розенборг.

Задачата на българския шампион се усложнява от статистиката на Брага като домакин в групова фаза. В такива срещи португалският тим има 12 победи, 4 равенства и 3 загуби. Брага няма поражение в последните си осем домашни мача от групите. Последната им такава загуба е записана през сезон 2017/18 от... Лудогорец.

Проблемите на „орлите“ за днешния мач не са свързани само с отпадането от групата заради контузии на Жозуе Са и Алекс Сантана. До последния момент под въпрос е участието на вратаря Кристиан Кахлина и на централния защитник Игор Пластун. За тяхното участие в двубоя ще се решава непосредствено преди началото, но най-вероятно те ще започнат като титуляри.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 00014

    7 4 Отговор
    Да стискаме палци за рекорда!
  • 2 Ехх, колко жалко е да си говедо!

    1 3 Отговор
    Лесна ПодУянска отново втора, даже и по антирекорд!... УДИВИТЕЛНО!!!