Last news in Fakti

4 Ноември, 2021 14:59 1 592 12

Левски привлече шведски защитник

  • ноа сонко сундберг-
  • левски

Ноа Сонко Сундбер подписа договор за 2,5 години

Левски привлече шведски защитник - 1

Левски привлече шведски защитник, обяви официалното мобилно приложение на „сините“. Новото попълнение е Ноа Сонко Сундберг, който подписа договор за 2,5 години. Контрактът влиза в сила от 1 януари 2022 г.

"ПФК Левски" подписа договор със защитника Ноа Сонко Сундберг. Контрактът със шведския футболист влиза в сила на 1 януари 2022 г. и е за срок от 2,5 г.

Той е роден на 6 юни 1996 година в Стокхолм (Швеция). Юноша е на „АИК“ (Стокхолм), с който подписва първия си професионален договор през 2014 година. С екипа на родния си тим изиграва 29 мача и вкарва 2 гола. През 2016 година е преотстъпен на друг шведски тим - „Сундсвал“, с чийто екип изиграва 51 мача и вкарва 4 гола. От 2018 година е собственост на „Йостерзунд“ записвайки до този момент 77 мача с 5 гола.

Ноа Сонко Сундберг има 21 мача и 2 гол за юношеския национален отбор на Швеция до 17 години, с който печели бронзовите медали на Световното първенство през 2013 година в ОАЕ. Защитникът записва и 14 мача за националния отбор до 19 години и 4 мача за националния отбор до 21 години. От октомври 2020 година е национал на Гамбия – родината на неговата майка.

„ПФК Левски“ приветства с добре дошъл на „Герена“ Ноа Сонко Сундберг и му пожелава много щастливи мигове със синята фланелка".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бре

    9 1 Отговор
    Тоя швед много бял
  • 2 Големкурев

    4 1 Отговор
    Тоя швед малко са го прегорили...

    Коментиран от #6

  • 3 Сандо

    10 2 Отговор
    Айде и Левски почна да потъмнява.И отново тръгва по отъпканата отколе пътека,довела ги до това дередже.Отсега нататък нито левче за тях,щом са решили отново да я карат по старому!
  • 4 БМБ

    4 3 Отговор
    Задалжения имат,пари нямат футболисти вземат ха. ха. ха
  • 5 Мим

    4 1 Отговор
    Няма проблем,че са го взимали,щото наистина имат нужда и които взмат,грябва да са по добри и още да вземат,стига да могат...

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Левскар

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мим":

    Реално ако се види защитата ни това са Михайлович, Кордоба и Зайков все чужденци и Горанов, който по добре играе като халф според мен. Така че няма от къде в България да се намерят добри защитници а от сега да се налагат Галчев, Александров и Наиденов това е безумие. Нека защитата да е стабилна а напред дори и да играем с хора от школата няма проблем. Но защитата да е стабилна.

    Коментиран от #10

  • 8 Мето

    1 0 Отговор
    Значи Левски в защита ще правят шведска тройка.
  • 9 Марто

    2 0 Отговор
    Тоя е швед колкото аз съм космонавт. Тоя е чист брикет.

    Коментиран от #11

  • 10 Мим

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Левскар":

    Ами този нали е защитник ще измести един от Зайков или Михайлович..

    Коментиран от #12

  • 11 Левскар

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Марто":

    Ти прочете ли статията? Баща му е Швед майка му е от Гамбия. За младежите е бил национал за Швеция а за мъжете вече играе за Гамбия. Даже сега е повикан за африканското първенство и ще пропусне една част от подготовката в зависимост Гамбия докъде ще стигне.
  • 12 Левскар

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Мим":

    Това казвам и аз той не взема мястото на Александров, Галчев или Найденов щото са резерви и са млади момчета няма как да им се довериш в защитата и тримата правеха детински грешки като Живко ги пускаше. Да в контролите Галчев не е лош, но срещу силен съперник има време. За Найденов и Александров едно че са млади обаче за мен нещо тотално е объркано в главата им, дано да бъркам.