Last news in Fakti

4 Ноември, 2021 20:00 7 979 6

13-годишно момче счупи 4 рекорда на Гинес с футболните си умения (ВИДЕО)

  • книгата на рекордите гинес-
  • чинонсо ече

Младият талант е почитател на Роналдиньо и Лионел Меси

Футболът е страст, която те заразява от ранна възраст и остава с теб до края на живота ти. Тази максима е потвърдена за пореден път от едно 13-годишно момче от Нигерия, което е толкова добро с топката в крака, че вече има 4 рекорда на Гинес във визитката си.

Историята на Чинонсо Ече за пръв път е документирана през ноември 2019 г., когато прави удивителните 111 крачета (бел. ред. жонглиране с футболна топка с крака) в рамките на 1 минута, докато балансира втора топка върху главата си.

Две години по-късно той се завръща за още, като този път покорява още три дисциплини. Първата е за най-бързо време за правене на 1000 крачета, балансирайки втора топка на глава. Хронометърът спира на 7 минути 46 секунди. Втората е за най-много главички (бел. ред. жонглиране с футболна топка с глава) в рамките на минута - 233. И третата е за най-много крачета от седнало положение, докато балансира втора топка на глава - 197.

Любовта на Чинонсо към футбола се възпламенява, когато е само на 8 години. Баща му забелязва, че той има талант и заедно с цялото му семейство го подкрепят, за да започне да спортува.

13-годишният талант споделя, че любимите му футболисти са Роналдиньо и Лионел Меси, но, докато идолите му са изградили собственото си име в спорта, футболните анализатори започват да следят кариерата на младока и дори вече имат прякор за него - „Невероятното хлапе Ече“.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 26 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фергюсън

    19 3 Отговор
    Тов е ве4е дарба от бога !

    Коментиран от #2

  • 2 ИМПЕРИАЛИСТ

    11 7 Отговор

    До коментар #1 от "фергюсън":

    ....е добра дресировка за цирка!

    Коментиран от #3

  • 3 Историята

    6 7 Отговор

    До коментар #2 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Това може да го каже само завистлив егоист!
  • 4 Перде кириз

    4 0 Отговор
    Рундьо мое а направи 15 лицеви опори като и двете му Уши докосват...пода.
    А,...де
  • 5 Егати и анализаторите!

    0 0 Отговор
    Ако и анализите им са толкова тъпи, като прякорите, които “измислят, жалко за футбола!
  • 6 тралала

    0 0 Отговор
    Някой англикански отбор ще го прилапа скоро.