Last news in Fakti

5 Ноември, 2021 21:45 1 616 2

Колко пари е похарчил Барселона за уволнения и неустойки?

  • барселона-
  • кике сетиен-
  • роналд куман-
  • луис енрике-
  • шави-
  • ернесто валверде

Клубът навлезе в неприятна спирала от 2017 г. насам

Колко пари е похарчил Барселона за уволнения и неустойки? - 1
Снимка: БГНЕС

Барселона е един от европейските грандове, които през последните години са извършили най-много треньорски рокади, а това води след себе си до сериозни разходи за неустойки.

От 2017 г. насам „каталунците“ влизат в една постоянна спирала на назначения и уволнения, стартирайки от Луис Енрике, който бе последният, тръгнал си доброволно от „Ноу Камп“.

Ернесто Валверде може да се похвали с две шампионски титли и една Купа на Краля, но през януари 2020 г. му е посочена вратата след поражението с 3:2 от Атлетико Мадрид. Той обаче се утешава с €11 млн. неустойка.

Кике Сетиен идва начело в разгара на пандемията. На 14 август 2020 г. е принуден да преглътне най-трудната хапка в живота си, а именно поражението с 8:2 от Байерн Мюнхен на 1/4-финалите в Шампионската лига. Това се превръща в най-тежкото поражение за Барса от повече от 70 години, а ръководството умува няколко дни преди официално да се реши да рискува €4 млн. за уволнението на наставника. Тази сума все още не е изплатена на Сетиен, защото все още се води съдебна битка за нея.

Роналд Куман идва начело след това, като дори напуска поста си на селекционер за Нидерландия, въпреки амбициите за европейска титла на „лалетата“. Изкушението на заплатата изглежда е по-силно и той решава да се завърне на „Ноу Камп“, но в ролята си на старши-треньор. Той стигна до Купата на Краля, но с това се изчерпват позитивите от престоя му. Последните капки в чашата на търпението бяха загубите от Барселона, Бенфика, Атлетико Мадрид, Реал Мадрид и Райо Валекано. Именно след срещата на 28 октомври времето за Куман изтече и той бе уволнен. За компенсация той ще получи €12 млн.

Очаква се днес или утре да бъде обявено назначението на Шави Ернандез, около когото се заформи сага още преди да е дошъл. Причината е, че настоящият му клуб Ал Сад не иска да го освободи доброволно и ще се наложи да се плаща откупната му клауза. Смята се, че тя е в размер на €5 млн., но бившият плеймейкър на „каталунците“ е решил да покрие половината от тази сума, за да помогне на сделката.

Сумарно се оказва, че за период от 4 години Барселона ще плати почти €30 млн. за уволнения и неустойки. На фона на всички финансови проблеми, които изпитва клуба това не е никак добра новина.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    5 0 Отговор
    Не са малко, но са по -малко от цената на един футболист.
  • 2 Факт

    5 0 Отговор
    Понякога разходът да се отървеш от лош служител излиза по-изгодно отколкото да го оставиш в организацията.