Last news in Fakti

29 Март, 2013 16:00 2 810 0

Поли Цекова: Не живея с мисълта за успехите

  • полина цекова-
  • баскетбол-
  • мача на звездите-
  • денис родман-
  • треньор
Поли Цекова: Не живея с мисълта за успехите - 1
Снимка: gong.bg

Полина  Цекова, която е шампион на женската НБА с Хюстън Кометс от 1999-а година, шампион на европейската купа „Ронкети” през 1996-а година заедно с френския Тарб, носител на Купата на Франция в три поредни години, днес на обяд даде специална пресконференция, на която присъства и екип на Факти.бг,  в която коментира професионалната си кариера и предстоящия мач на звездите.

„Ще остана в България само няколко дни. Пак ще дойда през април, но за много кратко. По това време с Деси Ангелова и Албена Брънзова правим един камп за деца, който стана традиция. Точно тази седмица на 26-и ще е този камп, така че ще дойда за един ден. Освен това ми предстои и друг важен мач с мъжете и трябва веднага да се върна”, сподели Цекова.

„Не вярвам, че Родман е чувал за Полина Цекова, но вчера чух по телефона, че зададе въпроси. Аз се вълнувам като малко дете, както дъщеря ми се вълнува, че ще види тези състезатели. За успехите не че забравям, но не живея с мисълта за това”, каза oще тя.

„Водя три отбора- деца до 12 години, жени и мъже. С децата на тази възраст първо си възпитател, а след това треньор. При жените малко съм разочарована. Когато мъжете казват, че жените дразним, са напълно прави. Взех драстични мерки, изгоних четири основни състезателки и се наложи аз да сложа кецовете. Ефектът беше огромен и от тогава нямаме загубен мач. Атмосферата много се разведри и момичетата подхождаха с друго мислене. С мъжете ми е много приятно и мъжкият баскетбол ме привлича. Имаме 15-16 победи в шампионата. Опитвам се да вкарвам и моето мислене, но е много трудно, защото това е аматьорски клуб, който има 20 отбора, а работата е огромна. Момчетата са мотивирани. Лигите са много във Франция. Има 15 нива, а това е може би пето-шесто ниво. Тренираме по два-три пъти на седмица”, коментира още тя.

Поли Цекова заяви, че чете, но не гледа какво се случва в България.

„Чета какво се случва в България, но мачове не гледам. Нямам такава възможност. Виждам, че има голямо недоволство от съдиите, но винаги е така. Следя най-много какво става с мъжкия отбор на Спартак Плевен. Довечера пък ще отида на мача Левски- Рилски спортист в зала „Универсиада”, защото скоро не съм била на мъжки мач.”

Идеята за работа с подрастващите се е родила при срещата й с президента на родната федерация по баскетбол - Георги Глушков.

„Винаги е хубаво да се върнеш в родната страна. Доста години не бях идвала тук. Поговорихме си доста с г-н Глушков и Нора Рангелова. В неделя сме планирали още една малка среща преди да си тръгна и ще видим, ако се договорим нещо, вие ще разберете. Заминавам си в понеделник, защото във Франция водя три отбора, а другата седмица ни е най-важният мач с мъжете. Трябва да победим и ако го направим ще се качим в по-горно ниво, а това ще е голям успех. Поговорихме си за едно идване за работа през лятото, но засега няма нищо конкретно”, коментира Поли.

На въпрос на кой иска да подари екипа си, с който ще участва в „Мача на звездите”, който ще се състои на 26-и април в Арена Армеец, Цекова отговори:

„Естествено, че искам да го дам на дъщеря ми. Вече не я приспивам с приказка, а с разкази за НБА и си говорим за баскетбол.”

„След училище дъщеря ми винаги иска да играем баскетбол. Добре, че тя е толкова заразена от баскетбола, защото прекарвам много време в залата. Знам вече каква ще бъде като пост. Ако реши да бъде професионален играч, вече знам какви грешки не трябва да допуска, защото не искам тя да преживее това, което аз преживях накрая. Знам, че няма да е център”, допълни тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА