Last news in Fakti

8 Ноември, 2021 20:00 2 079 2

Арсен Венгер: Сгреших, че не си тръгнах от Арсенал през 2007 г. Реал, Ювентус, ПСЖ и дори Манчестър Юнайтед ме искаха

  • арсенал-
  • арсен венгер

„Професора“ осъзнава, че е сгрешил, когато не е напуснал по-рано „артилеристите“

Арсен Венгер: Сгреших, че не си тръгнах от Арсенал през 2007 г. Реал, Ювентус, ПСЖ и дори Манчестър Юнайтед ме искаха - 1
Снимка: БГНЕС

Арсен Венгер прекара 18 години начело на лондонския Арсенал, за да се превърне в един от най-дългослужилите и успешни мениджъри изобщо в историята на футбола. Но днес той осъзнава, че е сгрешил, когато е останал прекалено дълго в клуба, признавай, че е трябвало да поеме по друг път още през 2007 г.

Фаталната ми грешка бе, че обичам мястото, на което съм... на което бях. Съжалявам за това! Трябваше да отида другаде“, каза „Професора“ пред The Telegraph.

Французинът споделя, че е изпитвал прекалено голяма любов към „артилеристите“ и това го е задържало толкова дълго в отбора.

Понякога се питам, дали нещо не се счупи след непобедимия сезон?“, задава сам на себе си въпрос Венгер, визирайки кампанията 2003/04, когато приключва един цял сезон без поражение във Висшата лига.

През 2007 г. човекът, който доведе френския треньор на „Хайбъри“ - Дейвид Дийн, си тръгна от ръководството, след като стартираха процесите по продажба на акциите. Арсен Венгер е имал на кръстопът именно в онзи момент, защото на практика е изгубил най-верния си съюзник.

Той разказва още, че е пропуснал редица възможности, за да смени обстановката и то от най-високо ниво.

Можех да поема националния отбор на Франция. От Англия ме потърсиха два-три пъти също. Реал Мадрид ме искаше на два пъти. Имах предложения от Ювентус, Пари Сент Жермен и дори от Манчестър Юнайтед“, споделя още „Професора“.

Венгер в момента е директор по развитието на спорта към ФИФА и по всичко личи, че треньорските години са зад гърба му, но влиянието му към световния футбол е безспорно. Той е инициатор на редица революционни идеи, като сгъстяване на Световните първенства до две години, както и за свиването на продължителността на футболните мачове до две полувремена по 30 минути.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 YUI

    0 0 Отговор
    Янкулов учил ли си езици бре, момче? Може да не съм франкофон, но поне знам, че Пари Сент Жермен НЕ Е.

    Поне да беше гледал френски филми като си проспал езиците, Сен Тропе, Сен Жермен, Сен Етиен. Та накратко, Пари(с) Сен(т) Жермен, скоби глух звук и произнасяне. Ограмотете се бе, работите в медия, не в клоака!
  • 2 Точно в Ман Ю

    1 0 Отговор
    не сме те искали! Но се радвахме докато водеше Арсенал, бяха интересни мачове 😎