Last news in Fakti

11 Ноември, 2021 15:30 4 793 0

Рой Джоунс-младши посочи топ 3 на най-великите боксьори на всички времена

  • рой джоунс-младши-
  • сугър рей робинсън-
  • мохамед али-
  • салвадор санчез

Американецът сам би могъл да застане начело на класацията с оглед брилянтната си кариера

Рой Джоунс-младши посочи топ 3 на най-великите боксьори на всички времена - 1
Снимка: БГНЕС

Боксът е един от онези спортове, в които можем доста обективно да определим най-добрите в историята, дори те да не са се срещали помежду си. Това е хубавото на индивидуалните дисциплини, защото мястото за субективизъм е сведено до минимум. И все пак дискусия винаги има, а Рой Джоунс-младши се включи в дебата.

Американецът нерядко е изтъквал себе си за черешката върху тортата, но след като спря да се боксира професионално започна да демонстрира далеч по-голяма смиреност, въпреки че има своите сериозни аргументи, за да бъде определян за №1. Все пак говорим за шампион в три отделни тегови категории, а това се случва толкова рядко, че мнозина дори днес го смятат за невъзможно.

Честно казано, аз трябва да съм на върха на този списък, но нека оставим това настрана. Бих поставил Мохамед Али на върха, след него може би ще сложа Сугър Рей Робинсън, а трети вероятно ще е Салвадор Санчез“, каза Джоунс в подкаста на Шанън Шарп в YouTube, цитиран от DAZN.

Изданието коментира, че Флойд Мейуедър-младши и Мани Пакиао изненадващо са пренебрегнати от легендата, въпреки че поставиха някои непобедими рекорди в своите кариери.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА