Last news in Fakti

13 Ноември, 2021 10:55 1 970 5

Забраняват на отборите на Острова да пътуват със самолет за мачовете си?

  • англия-
  • футбол-
  • самолети-
  • висша лига

Безспорно това е най-бързият и удобен транспорт, а по този начин тимовете от английския елит имат повече време за подготовка и възстановяване

Забраняват на отборите на Острова да пътуват със самолет за мачовете си? - 1
Снимка: БГНЕС

От години футболните клубове в Англия предпочитат да пътуват със самолет за мачовете си от Висшата лига, въпреки малките разстояния в страната. Безспорно това е най-бързият и удобен транспорт, а по този начин тимовете от английския елит имат повече време за подготовка и възстановяване.

Въпросът с логистиката на Висшата лига бе повдигнат на започналата на 1 ноември конференция на ООН по измененията на климата (COP26), която се проведе в Глазгоу.

Проблемът нашумя още повече през октомври, когато ръководството на Манчестър Юнайтед взе решение клубът да пътува със самолет за двубоя си от Висшата лига срещу Лестър. Разстоянието между двата града е около 100 мили, а самият полет трае около десет минути.

Впоследствие от „Олд Трафорд” се оправдаха, като заявиха, че точно в този момент е имало сериозни задръствания на магистралата, свързваща двата града.

Тимът на Лийдс също използва самолет за гостуването си в Норич за полет, продължил 17 минути. Преди години Арсенал също бе критикуван за използването на самолет и полет от двадесет минути.

През 2019 година нидерландският гранд Аякс даде отличен пример, използвайки влак за пътуването си до Лил, Франция, за двубоя от Шампионска лига между двата тима. Тогава изпълнителният директор на клуба Едвин ван дер Сар обяви, че по този начин „клубът иска да даде пример, тъй като живеем във времена, в които трябва да се съобразяваме с климата”.

Проблемът с кратките полети е, че те произвеждат парникови газове, главно въглероден диоксид, а това допринася сериозно за глобалното затопляне. Известно е, че отделяните емисии на километър изминато разстояние със самолет, са по-лоши от всякаква друга форма на транспорт.

През април френското правителство гласува в подкрепа на законопроект, който забранява кратките полети в страната.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДовериеЕС

    15 1 Отговор
    Едни и същи хора измислиха и се чудеха как да тикат хората в самолеите, сега се правят на зелени и искат повече пари за да не те допускат там. Доверието към едни и същи непоследователни хора е нулево и заради това се оказа, че пак сме застанали на губеащта страна. Историята учи, а немците винаги ги управляват като овце - все болни мозъци.
  • 2 бобо

    4 4 Отговор
    Тези искат да ни лишат от удоволствието, да се кефим когато богатите се трепят със самолетите си.
  • 3 Факт

    10 0 Отговор
    Начало на еко фашизма + медицинския = на начало на новото робство. Само давоските таласъми ще бъдат над сганта. За тях правила и нравственост няма.
  • 4 Дайте им

    6 0 Отговор
    велосипеди да въртят педали до другия град,за да не се разстройва Гретинцито Тумби, ще вземе да скъса менискус от злоба... 😎
  • 5 ivan

    0 0 Отговор
    хаахахх тепърва предстои да слу6аме такива небивалици за глобалното затопляне,4е ви е бедна фантазията,скоро 6те ни наложат и по колко да вди6аме и изди6аме,4е много се вдига въглерода