Last news in Fakti

22 Ноември, 2021 16:30 5 942 0

Разтрогват договора на един от световните шампиони в Барселона

  • барселона-
  • самюел юмтити

Той не е помирисвал терен от миналия сезон, а заплатата му продължава да тежи на бюджета

Разтрогват договора на един от световните шампиони в Барселона - 1
Снимка: БГНЕС

Финансите на Барселона отдавна вече се водеща тема около клуба, въпреки бляскавата история и страхотни футболисти, с които разполагат „каталунците“. Но няма как да е иначе, когато отбор от подобен ранг губи футболист с класата на Лионел Меси точно по причини, свързани с огромните задълженията, натрупани през годините. Испанското издание Sport дори смята, че няма да се свърши само с освобождаването на аржентинеца, а ръководството се готви да разтрогне с още един от най-скъпоплатените си футболисти - Самюел Юмтити.

Световният шампион с екипа на Франция бе едно сравнително безизвестно момче през 2017 г., когато пристигна на „Ноу Камп“ от Лион, но скоро след това бе сочен за пряк наследник на Хавиер Масчерано. Именно това му спечели нов договор през 2019 г., в който бе заложена клауза за прогресивно увеличение в следващите 5 години. В момента той прибира по €310 хил. на седмица, въпреки че не е помирисвал терена от края на миналия сезон.

Властимащите в Барса се опитват да договорят нова по-ниска заплата с Юмтити, но той категорично отказва с оглед факта, че му остава цели 19 месеца от настоящия контракт. Това е и причината да се обмислят варианти за предсрочното му освобождаване, ако никой не прояви интерес към него на трансферния пазар.

28-годишният Самюел Юмтити все още може да преобърне кариерата си, но за целта ще му е нужно доверието на Шави, колкото и малко вероятно да е това с оглед първите сигнали от новия наставник на клуба.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА