Last news in Fakti

3 Декември, 2021 09:00 769 2

Европейската клубна асоциация алармира за риска от Омикрон по време на Купата на африканските нации

  • купа на африканските нации-
  • омикрон-
  • covid-19

Организацията иска от ФИФА да наложи строг контрол върху безопасността на футболистите

Европейската клубна асоциация алармира за риска от Омикрон по време на Купата на африканските нации - 1
Снимка: Shutterstock

Пандемията от COVID-19 продължава да вилнее из света, като вече всички говорят за новия щам на вируса Омикрон. Много по-заразният вариант на инфекцията накара Европейската клубна асоциация (ECA) да алармира за риска от вируса по време на предстоящата Купа на африканските нации, научихме от The Guardian.

Асоциацията настоява ФИФА да предприеме мерки, които да гарантират безопасността на футболистите по време на турнира, който ще се проведе между 9 януари и 6 февруари в Камерун.

ECA припомня ситуацията през септември, когато клубовете от английската Висша лига не можеха да използват свои футболисти, които са пътували до страни, попадащи в „червения списък“ на Великобритания. Те трябваше да прекарат 10 дни под карантина преди дори да се върнат към тренировките с отбора.

Редица експерти са категорични, че Омикрон ще се превърне в доминиращия щам в света в рамките на следващите два месеца, тъй като се разпространява с много по-висока скорост от своите предшественици.

Фармацевтичните компании междувременно разработват подобрения на ваксините си, както са задължени по договор, за да може в рамките на следващите 3 месеца да имаме по-добра защита.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 republic

    2 0 Отговор
    Изречения като "Пандемията от COVID-19 продължава да вилнее из света" радват изключително много.
    И задължително мнения на експерти за новия щам.
    За десерт позитивно от фармацевтичните компании.
  • 2 селтак

    0 0 Отговор
    Ако нема проблем създай го,беше казал некой!