Last news in Fakti

24 Декември, 2021 10:27 598 7

БФС ще се опита да уреди нова престижна контрола с Португалия

  • национален отбор-
  • бфс-
  • португалия-
  • контрола

В момента от БФС разговарят за два спаринга, които трябва да се проведат на 26 и 29 март в Доха

БФС ще се опита да уреди нова престижна контрола с Португалия - 1
Снимка: Facebook

БФС ще се опита да уреди нова престижна контрола за националния ни отбор по футбол. „Лъвовете“ може да срещнат тима на Португалия, като от футболната ни централа се опитват да договорят двубоя да се играе през пролетта.

В момента от БФС разговарят за два спаринга, които трябва да се проведат на 26 и 29 март в Доха. Единият съперник се очаква да бъде домакинът на Световното първенство догодина Катар, а другият – именно Португалия.

Подобен вариант обаче може да се реализира само, ако Кристиано Роналдо и компания отпаднат от Турция в баража за класиране на Мондиал 2022. Ако все пак иберийците победят южните ни съседи, ще се търси друг съперник за 29 март, когато е финалният плейоф за класиране на световното първенство. В него Португалия или Турция ще срещнат победителя от срещата между Италия и Северна Македония.

България игра с Португалия през март 2016 годна, когато „трикольорите“ спечелиха с минималното 1:0 като гост. Тогава попадението реализира Марселиньо, а вратарят Владислав Стоянов спаси дузпа на Роналдо, а националният ни тим беше воден от Ивайло Петев.

По-рано тази година, България изигра също две престижни контроли пред Европейското първенство, в които обаче отстъпихме на Франция с 0:3 и от Русия с 0:1.

Турнето в Катар догодина ще е подготовка за родните „лъвове“ за старта на Лигата на нациите. Компания в групата ни правят Северна Македония, Грузия и Гибралтар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гошо

    3 0 Отговор
    б.а.си и "престижа" - да те използват за боксова круша.
  • 2 Иванчо l-ви

    0 0 Отговор
    Няма смисъл (ако състава е същият).
  • 3 Тренер

    1 0 Отговор
    Добре играхме, но загубихме с 4:1. Късмета не ни достигна.
  • 4 😆😆😆

    2 0 Отговор
    Оставете Португалия, забавното е, че ще ядеме шамари и от Катар
  • 5 Тити Поплачов

    0 0 Отговор
    Впредвид слабото европейско, което имаха, и нестабилната икономическа ситуация, комшиите няма да имат особено желание, да спонсорират такова скъпо турне. Така че, радвайте се, поне португалския резил ни е гарантирано отменен.
  • 6 А защо не с някой по-силен

    1 0 Отговор
    като например...Ватикана или Сан Марино! С които да направим престижно нулево равенство!

    Коментиран от #7

  • 7 Минута мълчание в памет на бг футбола

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "А защо не с някой по-силен":

    Щото да се сбират около вратата и да гледат топката, докато им отправят тридесет и незнам вече кой шут, е по-лесно, отколкото да си я подават или пази майче да се опитат да я изнесат.