Last news in Fakti

29 Декември, 2021 11:54 1 131 21

Мъри Стоилов: Футболът беше изоставен от държавата

  • станимир стоилов-
  • футбол-
  • държава

"Трябва да се обърнем с лице към него. Държавата дава пари на над 100 спорта, половината не ги и знаем", оплака се треньорът на Левски

Мъри Стоилов: Футболът беше изоставен от държавата - 1
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов коментира актуални теми около отбора и българския футбол като цяло. Специалистът сподели пред Гонг, че държавата трябва да помогне на най-популярната игра и добави от какво значение е да се изградят нови терени.

"Това, което чух на разговора ми (със спортния министър, б.р) дава някаква надежда, че има това желание. Той сам заяви тези неща. Може да се помислят и някакви законодателни промени или облекчения за спонсорите. Това са неща, които не съм достатъчно компетентен, за да кажа. Видях желание в този човек за точно тези неща. Намаляване под някаква форма на данъците за спонсориращите спорт и облекчение към самите клубове. Виждам голямо желание това да се случи и се надявам, че ще се случи.

Вече няма накъде българският футбол да отстъпва. Ангажимент на държавата е да помага на спорт номер едно. Има и други спортове. Държавата помага през годините, може да го прави и повече. Тези спортове, които имат успехи, трябва да им се удвои бюджетът. Футболът беше изоставен от държавата. Трябва да се обърнем с лице към него. Държавата дава пари на над 100 спорта, половината не ги и знаем. Не съм против да се дава, но бюджетът за спорт трябва да стане много по-голям. Виждам някакво желание, надявам се да се случи.

Футболните терени, които се правят в България, не стават за професионален футбол. Те са за махленски футбол. Терени на по една-две години. Клубовете се оплакват дори от собствените си терени. Колкото и парадоксално да звучи един терен, който беше направен на "Георги Аспарухов" от немска фирма, до ден днешен е може би най-добрият в България. Към него мога да прибавя и този на Лудогорец. Всички са хубави от април до ноември. В момента, в който завали сняг, 90% от терените стават ниви, а ако завали дъжд - и блато. На "Герена" може да вали колкото си иска, никога не може събере локви. Това имам предвид - да се направи качество, а не количество", заяви Мъри.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 То е ясно

    7 4 Отговор
    Мъри,прав си! Стъки, затова скачаше, като подивял, след като тиквата падна!

    Коментиран от #21

  • 2 фергюсън

    18 6 Отговор
    Ама нали боко ви наливаше милиони . Къде са милионите ,и какви са футболистите .И един, за куц кон не става !!!Стотинка трябва да не се дава за тези крадци и некадърници !!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Tи пък

    17 3 Отговор
    В футбола винаги е имало ПАРИ и винаги ще има и всички вие сте там само за да ЛАПАТЕ и всички сте милионерчета проблема е че искате все повече и повече без да давате нищо на среща!!!!!!
  • 6 Притча

    11 2 Отговор
    Мъри, с тези мърлячки играчи /но не на терена, а в чалготеката/, за които се харчат луди пари каква искате? Ти и Тройчо Младенов най- много рИвете! А т.н. собственици, които чрез отборите перат пари? Защо не плачеш за детски школи, за развитието на мрадите играчи. Колкото да не го харесвам, ама бат Венци сякаш най- добре прави и не плачи за пари!
  • 7 Истината-винаги

    10 5 Отговор
    Много надценен индивид. Особено някои журналя от Дарик радио го боготворят ,а за какво ли, сигурно и те не са толкова наясно или са със замъглено съзнание
  • 8 Тарикат момче

    12 1 Отговор
    Държавата изостави футбола, но мутрите го съсипаха. Всички си мислехте, че в него има големи печалби и като видяхте реалността запяхте друга песен "Сакън държаво, пак помагай". Помага се на нещо, което е читаво, а не е след Мали и Буркина Фасо и срещите по футбол не се излъчват в комедийните канали.Приемете, че държавата има други приоритети като здравеопазване, образование и култура. Без футбол може, без тези трите - не.

    Коментиран от #20

  • 9 Фен

    6 3 Отговор
    Имахте си мощен спонсор , но както винаги предатели ближещи Д арменци , западни посоки се продадоха , като си мислеха че това ще върви вечно. СМЕТКАТА СЕ ПЛАЩА ВИНАГИ. Молете се някой да не си поиска дадените пари назаем

    Коментиран от #11, #14

  • 10 Бг история

    7 3 Отговор
    Мъ..льо е един голям ревльо
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Дъ бест

    5 3 Отговор
    Този и онзи Тройчо са големи смешници. Все нещо не им отърва. Ама то си има приказка за това. На крива ракета космоса и пречи.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Съдията Дред

    5 1 Отговор
    То и българското карате не го знаехме, ама имат олимпийска шампионка.

    Коментиран от #16

  • 16 Меценати

    6 5 Отговор

    До коментар #15 от "Съдията Дред":

    Е хубаво дали Ивет Григорова е построила залата в която тренира? Под помощ Мъри има предвид инфраструктура която си е на държавата и също закон за меценатството ако се дадът някакви оари да се освобидят от данъци. Обаче комунистите с петолъчката веднага плюят, понеже толкова им е акъла.
  • 17 Алфа Вълкът

    4 2 Отговор
    Ивет Горанова е тренирала в една зала строена от бай Тошо и само боя е видяла от тогава!
    И да не би само футболът да е спорт бе гургур? Колко милиона отидоха за стадиони на лумпените, а за щанги, борба, бокс, ММА, плуване, гимнастика, лека атлетика, кога?
    Пък за зимни спортове да не говорим!
    Ние нямаме футбол, не сме и имали! Къде са ни постиженията? Едно 4то място национален отбор два полуфинала КЕШ на ЦСКА. Дори мамалигите са печелили!

    Коментиран от #18, #19

  • 18 Левски 1914

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "Алфа Вълкът":

    И накрая цска ФАЛИРА.
  • 19 Също

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Алфа Вълкът":

    и полуфинал на Славия за КНК.
  • 20 Наивник

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Тарикат момче":

    Никои не иска пари за стадиони детски школи и др искат пари за заплати на треньори и играчи Вижте в англия испания германия колко получават Трябва с тях да се равняваме
  • 21 Ще има помощ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "То е ясно":

    Щом кауна отиде на Мача преди изборите Пари ще има -но трябва чакане / Когато му доиде времето