Last news in Fakti

29 Декември, 2021 20:15 1 607 0

Трансферна битка: Куп английски клубове искат чешка голова машина

  • патрик шик-
  • интерес-
  • английски клубове-
  • трансфер

Патрик Шик впечатли още по време на Европейското първенство това лято

Трансферна битка: Куп английски клубове искат чешка голова машина - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Отборът на Арсенал е в купа от няколко английски тима, които искат да привлекат нападателя на Байер Леверкузен Патрик Шик през януарския трансферен прозорец. „90min“ твърди, че Манчестър Сити, Тотнъм, Уест Хем, Евертън и „артилеристите“ следят Шик от месеци.

Временният мениджър на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник също е добре запознат с качествата на чешкия национал, когото привлече в РБ Лайпциг през 2019 година.

От Леверкузен обаче не бързат да продават своята звезда. 25-годишният футболист се радва на отлична кампания, тъй като отбеляза невероятните 16 гола в 14 мача, което е само с три по-малко от звездата на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски, който е лидер в голмайсторската листа в Бундеслигата.

Шик впечатли още по време на Европейското първенство това лято. Тогава той завърши първенството като голмайстор заедно със звездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо с по пет гола.

Шик има договор с Леверкузен до 2025 година и се смята, че поставената му цена ще надхвърли 50 милиона паунда.

Арсенал вероятно ще има нужда от нов централен нападател, тъй като Александър Лаказет и Еди Нкетия могат да напуснат като свободни агенти през лятото, освен ако не се споразумеят за нови договори. Пиер-Емерик Обамеянг също изпадна в немилост след дисциплинарно нарушение, при което мениджърът Микел Артета го лиши от капитанската лента.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА