Last news in Fakti

2 Януари, 2022 18:30 4 587 3

Mirror за скандала между Арсенал и Ман Сити: Докато разчитаме на съдии като Атуел, футболът ще страда (ВИДЕО)

  • стюарт атуел-
  • арсенал-
  • манчестър сити

Журналист от изданието смята, че има прекалено малко диверсификация в съдийството на „Острова“

Mirror за скандала между Арсенал и Ман Сити: Докато разчитаме на съдии като Атуел, футболът ще страда (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Английската Висша лига може и да е най-скъпото първенство в света, но от топ 5 първенствата е това, в което работят някои от най-слабите съдии. Дербито между Арсенал и Манчестър Сити е поредното доказателство за това, а авторитетното издание Mirror смята, че този проблем ще се задълбочава, докато се залага на едни и същи хора във важните мачове.

Спортният журналист Дарън Люис от изданието коментира снощния скандал, в който „артилеристите“ станаха жертва на почти всички решения от страна на Стюарт Атуел, говорейки пред Football Daily.

Едни и същи хора правят едни и същи грешки. Докато хора като Стюарт Атуел получават наряди, ситуацията няма да се промени. Той даде мистериозен гол през 2008 г. (бел. ред.: Попадение за Рединг срещу Уотфорд бе признато от съдията, въпреки че топката се удари от външната страна на мрежата), а през 2012 г. бе временно отстранен. Отново и отново подобен тип рефери получават важните мачове“, каза Люис.

Журналистът също така отчете факта, че във Висшата лига не се дава шанс на цветнокожи съдии, независимо от професионалните им качества.

Той смята още, че все по-често привържениците на различните клубове ще остават с огорчението, че отборите им с били ощетени, защото няма постоянство в решенията, с което хората да се убеждават в правилата на играта.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 xXxX

    4 13 Отговор
    Ако съдийството на тая среща е смутило тоя г-н, нека да изгледа някой мач от а група, който и да е. Тогава да говори. Иначе е прав за цветнокожите съдии, но само за това.

    Съдийството в Англия е най-доброто, което съществува, въпреки липсата на цветнокожи.
  • 2 Съдийството

    1 6 Отговор
    е добро, защото няма цветнокожи съдии.
  • 3 Амаду Мхтар Мбоу

    4 1 Отговор
    Както F1 се ръководи от Хабиби, така и Вишата Лига- Премиършип ще се ръководи от спонсора на Ман. Сити. Кои са шампиони във Шампионска лига за 2021? Синьото гориво- Челси и официален спонсор Газпром....