Last news in Fakti

3 Януари, 2022 11:38 3 395 7

Отлични новини за участта на Берое

  • берое-
  • фенове-
  • футбол-
  • ивко ганчев-
  • илко русев-
  • тец марица-изток 2

Събират 2 млн. лева, с които да бъде завършено без сътресения първенството

Отлични новини за участта на Берое - 1

Община Стара Загора и бизнесът в града правят всичко възможно Берое да не се разпадне. Целта е да бъдат събрани 2 млн. лева, с които да бъде завършено без сътресения първенството. Индикациите са, че подобна сума ще бъде осигурена. Вече се появиха информации, че италиански бизнесмени също ще протегнат ръка на клуба.

Спортният директор Ивко Ганчев съобщи, че засега всичко върви по план и отборът ще стартира зимна подготовка на 10 януари.

“Изпълнителният директор на клуба Илко Русев е говорил с Петър Колев. Повече яснота около това дали ще продължи да бъде начело на тима, ще има когато сме сигурни как ще стоят нещата с финансирането. Има някакви разговори с инвеститори, но не мога да бъда категоричен. Знаем, че кметът Живко Тодоров направи няколко срещи преди Нова година и гарантира някакви суми. Засега със сигурност остава стартът на подготовката, който е на 10 януари. Ще имаме и лагер в Турция. Сумата по него вече е платена и няма как да си я върнем. Не е изключено да тръгнем в по-малък състав, но ще проведем лагер там”, заяви Ганчев пред „Тема Спорт“.

Както е известно, ТЕЦ “Марица изток 2” спря издръжката на клуба и очаква оферти за акциите до 9 януари. Появиха се информации, че има два варианта за нов собственик на Берое. Единият е италиански консорциум, а вторият е сдружение от старозагорски фирми, които да осигуряват 2,5 милиона лева годишно за издръжката на заралии.

Берое ще получи и финансова инжекция от трансфера на защитника Умар Сако в австрийския ЛАСК (Линц). По сделката заралии трябва да получат 300 000 евро. “На 90% трансферът е готов”, потвърди Ивко Ганчев.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монк

    22 0 Отговор
    Нямат пари, ще точат и общинския бюджет, ама иначе отиват на туризъм в Турция?! Досега трошаха държавни пари, сега ще трошат общински. И за какво? Хранят разни африканчета, вместо да развиват местна школа. А качествена подготовка може и у нас да се прави.
  • 2 Само питам

    14 3 Отговор
    Държавата,община София кога е събирала или събира пари за Локо,ЦСКА?Лески е друга работа Там тотото за Подуене си работеше,а и Боко сложи Черепа да им плаща бакиите.

    Коментиран от #3

  • 3 Комунист

    6 13 Отговор

    До коментар #2 от "Само питам":

    Хахаха ти голям майтап каза.
    Илия Павлов ограби държавата с Доган и после малко пари вложи в ЦСКА. Александър Томов и Митал държавата им даде кремиковци с обещание да спонсорират ЦСКА. После титаните боклука на София да спонсорират ЦСКА. Божков Левскар по душа собственик на ЦСКА как става? И накрав Ганчев държавата купи едни брички за да може да даде пари Гришата за емблемата. Без държавата ЦСКА не един път 10 пъти щеше да фалура. БКП ви създаде и когато и последният комунист си отиде и вас няма да ви има. Погледни си петолъчката на гърдите си и не се обаждай повече.
  • 4 А бе

    8 0 Отговор
    Водени са някакви разговори за някакви пари...С две думи,няма да ги бъде.

    Коментиран от #5

  • 5 Да бе да

    0 4 Отговор

    До коментар #4 от "А бе":

    Ще ги бъде.
  • 6 тренер

    7 1 Отговор
    A защо на лагер в Турция на Аязмото не могат ли да тренират със същия успех? Може па тренировките да са толкова секретни, че да не искат балерините от Уевски да ги разсекретят ха ха
  • 7 ????

    0 0 Отговор
    А, какви са НОВИНИТЕ за "цска ТИРЕ софия" и ВРЪЩАНЕТО от МЕНТОРИТЕ им на бензиностанции "Петрол" на ДЪРЖАВАТА им????