Last news in Fakti

13 Януари, 2022 11:00 2 306 21

Главният архитект на София: Реконструкция на стадион "Българска армия" може да струва 40 милиона евро

  • стадион българска армия-
  • цска-
  • главен архитект на софия-
  • здравко здравков

Проблемът е свързан с начина на изграждане на стадиона

Главният архитект на София: Реконструкция на стадион "Българска армия" може да струва 40 милиона евро - 1

Главният архитект на София - Здравко Здравков заяви, че сумата за реконструкция на стадион "Българска армия" може да достигне 40 милиона евро.

"Издал съм виза за стадион "Българска армия" още през 2019 година. Към този момент от ръководството на футболния клуб се изработва документация, която следва да бъде внесена в направление "Архитектура и градоустройство". Проблемът е свързан с начина на изграждане на стадиона.

За нас е важно проектът да отговаря на изискванията на подробния устройствен план и да се впише в обхвата на съоръжението. Такива са правилата към подробния устройствен план. Новото съоръжение като реконструкция трябва да се впише в рамките на съществуващото.

Трябва да бъде в обхвата на съществуващото съоръжение. Дефиницията е реконструкция. Намерили сме формулата между проектантите и собствениците, за да може този реконструиращ стадион да отговаря на изискванията на УЕФА и ФИФА.

Eдно такова съоръжение не е никак евтино. Един такъв обект струва около две хиляди евро на седалка. Едно подобно съоръжение може да достигне около 40 милиона евро. Важно е да се гарантира, че този стадион, когато започне неговото изграждане, ще бъде и завършен. Разчитам, че след разговорите, които имахме, ще се намерят отговор на въпросите как ще се осигури финансирането и как ще се случат стъпките реално във времето", заяви Здравков пред БНТ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    11 8 Отговор
    Детска болница НЯМА, но за уж футболягите ще има 40 милиона евро. Опааа банкя стайл бейби!
  • 2 Абе

    13 11 Отговор
    Що трябва да е в центъра на София и то в парк?! Да ги изселват зад околовръстното да не пречат на хората като имат дербита с числото. На Байерн Мюнхен стадиона не е в града дори

    Коментиран от #9, #17

  • 3 ТойИповече

    12 0 Отговор
    Той и 400 млн. може да струва, въпроса е кой прави сметките и на какви цени.
  • 4 Зззз

    6 6 Отговор
    И на този стадион само за ботопомазаните футболиери ще е? А след колко години ще бъде продаден на някой хитрец за нищо пари.? Я бягай архитекте да го строиш в Червен бряг откъдето си.

    Коментиран от #6

  • 5 Честен гражданин

    13 6 Отговор
    Смятам, че Гриша Ганчев трябва да бъде подкрепен от софиянци, от феновете на ЦСКА и от СОС за удволетворяване на последното му желание - да построи този стадион в Борисовата градина! Човека заслужава, не е борец, не е мутра, не краде ДДС, нито акциз, петрол не е пипал, захар не е топил, кафета, водки, сокове и заводи за коли не е фалирал... нито пък се е заканвал на бившия шеф на НАП (Николай Стефанов) - да го обеси с червата му! Достоен българин е Гриша Ганчев и трябва да го обслужи министър Руди, както винаги са го обслужвали срещу нищожно заплащане или по приятелски труженички...
  • 6 Мафия

    5 7 Отговор

    До коментар #4 от "Зззз":

    То лошото е че няма да е стадион а МОЛ с трева посредата. Държавата дава без пари имот на центъра на града в парк Мафиота от микре строи търговски център с трева посредара и после ще кешира. Софиянци спат този стадион ще има паркинг с 3000 места и два пътя до него!!! До центъра на борисовара градина ше ходят коли ежедневно!!! Това парк ли е няма такава простотия в света!!!! В центъра на парк стадион с търговски обекти. Промяната е че мафиота от Микре вече си има министър. Че и ще коментират как ще се финансира, както навремеро купиха едни коли за да може да се плати емблемата сега държавата ше купи едни горива и готово. Мафия.
  • 7 Кинжал

    8 7 Отговор
    40 милиона евро за модерна детска болница няма, но за безмислени стадиони на измислени футболни клубове се намират! Главният архитект изглежда силно съпричастен към тези безумия на бандита ганчев.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Реалист

    7 6 Отговор

    До коментар #2 от "Абе":

    Абе къде е Байерн, къде е ловешкото ЦСКА. Те драпат да са Софиянци. Още малко и в Ловеч ще ги пратиш

    Коментиран от #10

  • 10 Софиянец

    5 6 Отговор

    До коментар #9 от "Реалист":

    Сакън недей, Литекс-София са първо поколение Софиянци а децата им вече ще са кореняк софиянци израсли в парка на свободата превърнат в търговски център. Ще си спомняме с носталгия че и София е имала някога парк преди да дойдат Ловчанлии.
  • 11 Сух

    4 0 Отговор
    Алоо, приказвай в левове, не ми говори в Евро. Приказвай в Евро ако ти идват парите от ЕС..
  • 12 Ало новия примиер

    6 5 Отговор
    Нещо за източването на ДДС-то от захарта или само Бойко ви е в мислите
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Софиянец

    2 3 Отговор
    Всичките тези спортни съоръжения са построени в Борисовата градина след 9 lX 1944 г. сякаш паркът е бил крайградска ливада . Всичките те са в плачевно състояние . Непрекъснато се искат пари за тяхното обновяване . Няма ли да е по-добре те да се съборят и да се възстанови паркът . На ново място на края на града с тези пари да се изградят нови, модерни спортни съоръжения заедно с големи паркинги и бърз транспорт до тях .

    Коментиран от #16

  • 15 Софиянец 1

    4 2 Отговор
    Всичките тези спортни съоръжения са построени в Борисовата градина след 9 lX 1944 г. сякаш паркът е бил крайградска ливада . Всичките те са в плачевно състояние . Непрекъснато се искат пари за тяхното обновяване . Няма ли да е по-добре те да се съборят и да се възстанови паркът . На ново място на края на града с тези пари да се изградят нови, модерни спортни съоръжения заедно с големи паркинги и бърз транспорт до тях .
  • 16 Шоп

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Софиянец":

    То това е планът за Васил Левски!!! Новият национален стадион няма да е там, защото няма как да отговаря на всички изисквания на УЕФА. За колодрума да не гиворим. Ще остане само армията там и забележи тя е в центъра на Борисовата!!!! Какъв е смисълът от това в центърът на парка да има стадион на частен отбор и търговски център? Парка трябва да е за всички да има мини игрища за деца, вело алеи, баскетболни игриша, детски площадки. Такава порнография в центърът на парк стадион покажете ми едно място само??? По добре ЦСКА да вземе Васил Левски поне е в краят на парка и да се приключи.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Софиянец

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "БГТР":

    И къде е Сантяго Бернабео сульо???? Ти от факултета излизал ли си? Стадионът не е в парк още повече в средата му. Направят ли стадион по изискванията на УЕФА там край с парка. Аз за разлика от теб имам деца и обичам парковете. Няма да позволя в парка да се разхождат коли щото хора от Ловеч искат да правят пари. Ревяхме за черноморието че застрояват, ревяхме за втори лифт за Банско обаче като е в парка на пъпа на София може да се напълни с хиляди коли. Това е мафия, 100 пъти съжалявам че гласувах за ПП.
  • 19 Звездо

    1 0 Отговор
    Със малки и смешни стадиони никога няма да бъдем домакин на Европейско или Световно първенство. Тия в парламента и в БФС пречат за изграждането на съвременни стадиони.
  • 20 БГфенове

    1 0 Отговор
    Тиквата помогна на Ботев за построяването на хубав малък стадион. Но вместо да помогне и на Локо, ЦСКА, Левски и Черно море, той прахоса милиарди за нещо което го няма.Освен това унищожиха два прекрасни отбора Литекс и Нафтекс.Това бяха белите лястовици в българския футбол.Красивия стадион на Нафтекс трябва да се ремонтира и да се ползва. Политиците унищожиха футбола в България.
  • 21 Виолета

    1 0 Отговор
    В Европа и по света правят по големи волейболни зали, отколкото са футболните стадиони в България. Освен че са грозни те са и малки и смешни.