Last news in Fakti

27 Януари, 2022 21:15 2 500 4

Уредиха най-големия мач в историята на женския бокс в лека категория

  • кати тейлър-
  • аманда серано

През април ще имаме безспорен световен шампион в дивизията

Уредиха най-големия мач в историята на женския бокс в лека категория - 1
Снимка: БГНЕС

Днес официално стана ясно, че леката категория в бокса ще ни предложи най-големия мач в историята на дивизията, в който Кати Тейлър и Аманда Серано ще определят безспорния световен шампион в своята категория. Новината бе потвърдена от редица източници във Великобритания и САЩ.

Мачът е предвиден за 30 април в легендарната нюйоркска зала „Медисън Скуеър Гардън“ и ще бъде главното събитие на вечерта.

33-годишната пуерториканка ще се качи с две тегови категории, за да премери сили с непобедената до сега ирландка, която доминира от 6 години на ринга.

Опитът обаче все пак е на страната на Серано, тъй като тя записа професионалния си дебют през далечната вече 2009 г., а след това записа 44 мача. В тях завърши наравно веднъж и записа една-единствена загуба по точки през 2012 г. от Фрида Уолбърг.

Тейлър ще заложи поясите си на WBC, WBA, IBF и WBO, а Серано ще оваканти титлите от категория „перо“ на WBC, WBO и IBO, за да пробва да покори върха при по-тежките войнствени дами.

Срещата ще се излъчва и за българските зрители на платформата DAZN.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    5 0 Отговор
    Грозно и гнусно!
  • 2 Grindr

    1 0 Отговор
    Тези може би ползват Grindr.
  • 3 Ъперкът

    2 0 Отговор
    Надписите на шортите на боксьорките на снимката, Ева и псалм18.
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор
    грозно това нитоса ЖЕНИ нито ДАМИ