Last news in Fakti

29 Януари, 2022 19:40 5 643 10

Шефът в Мерцедес засили притесненията на феновете за Хамилтън

  • тото волф-
  • люис хамилтън-
  • мерцедес

„Бих искал да имаме двама ултра бързи пилоти, които да се борят за победите. Ако ли не, ще имаме нужда от пилоти, които да ни върнат на победния път“, каза Тото Волф

Шефът в Мерцедес засили притесненията на феновете за Хамилтън - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Ръководителят на отбора на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф заяви, че седемкратният световен шампион Люис Хамилтън иска само едно нещо за сезон 2022, в който все още не е напълно ясно дали британецът ще участва.

Неговото бъдеще бе поставено на карта след начина, по който завърши битката му за титлата с Макс Верстапен през 2021 година, в която нидерландецът в крайна сметка надделя. Така Хамилтън не успя да излезе еднолично начело в класацията за най-много титли, в която той продължава да дели първото място в легендарния Михаел Шумахер.

„Действията на Люис често са поставяни под съмнение, но дори и след събитията в Абу Даби, той веднага отиде и поздрави Макс. Люис иска само едно нещо: честна битка на пистата. Ние ще му дадем това. Бих искал да имаме двама ултра бързи пилоти, които да се борят за победите. Ако ли не, ще имаме нужда от пилоти, които да ни върнат на победния път“, каза Волф пред германското издание Auto Motor und Sport.

Бъдещето на Хамилтън най-вероятно ще стане ясно, след като ФИА приключи със своето разследване на случилото се в Гран При на Абу Даби. Отборите се очаква да научат заключенията от него след извънредното заседание на Световния мото спорт съвет на 3 февруари, а те най-вероятно ще станат публично достояние в дните преди началото на сезон 2022, който ще стартира на 20 март с Гран При на Бахрейн.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ай стига сте

    14 4 Отговор
    толерирали разни корморани,на къде се обърнеш все корморан!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Чипът

    10 10 Отговор
    Формулата без ТЕЦа ще е едно по-добро място за живеене

    Коментиран от #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Люис

    6 5 Отговор
    Мерцедес са виновни , след като верстспен го извикаха да смени гуми и от мерцедес трябваше да го ИЗВИКАТ за смяна на гуми. Тогава Хамилтън щсше да бъде шампион но тук има голяма игра на шефовете от ФИА АТИРАДИСТ

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Баварец

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Чипът":

    И без теб, щеше да е по-добре тук, ама на, демокрация, търпим те!
  • 8 Ацо

    7 7 Отговор
    Какво мрънкаш бе Тото?! Всички знаем какво иска "мегашампиона" кажи си го направо като Мъж ,иска уволнението на Маси тоя Наглец!
  • 9 Бай Иван

    5 5 Отговор
    Кюмур
  • 10 Хамилтън

    0 0 Отговор
    Ако кажете че Верстапен кара според правилата във Формула 1 нека да е шампион.Само че на последната права колко пъти смени посоката си на движение?