Last news in Fakti

30 Януари, 2022 10:13 864 0

Спортинг Лисабон завоюва нов трофей в ерата Аморим

  • спортинг лисабон-
  • бенфика-
  • 2:1-
  • купа на лигата на португалия

Актуалните шампиони на Португалия спечелиха Купата на лигата, като успехът им бе за сметка на гранда Бенфика

Спортинг Лисабон завоюва нов трофей в ерата Аморим - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Спортинг Лисабон спечели Купата на португалската лига за четвърти път в своята история. На финала отборът на Рубен Аморим победи с 2:1 Бенфика.

Резултатът бе открит от Евертон, който даде аванс на Бенфика в 23-ата минута. Той получи страхотен пас от Алехандро Грималдо в наказателното поле и прати топката в горния ляв ъгъл на Антонио Адан.

Спортинг изравни в 49-ата минута с гол на Гонсало Инасио, който засече с глава центриране от корнер.

В 73-ата минута Паулиньо разтресе напречната греда на вратата на Бенфика, но само след 5 минути Пабло Сарабия вкара за втори път топката в мрежата на Одисеас Влаходимос и донесе победата на Спортинг, с което и трофея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА