Last news in Fakti

6 Февруари, 2022 19:15 2 533 0

Барса развенча шампиона Атлетико в шоу на "Камп Ноу", "каталунците" с най-силния си мач при Шави (ВИДЕО)

  • барселона-
  • атлетико мадрид-
  • ла лига-
  • камп ноу

"Каталунците" напомниха за своите бляскави дни, разбивайки актуалния шампион на Испания с 4:2

 Барса развенча шампиона Атлетико в шоу на "Камп Ноу", "каталунците" с най-силния си мач при Шави (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Барселона изигра най-силния си двубой под ръководството на Шави Ернандес. Каталунците напомниха за своите бляскави дни, разбивайки актуалния шампион на Испания - Атлетико (Мадрид) с 4:2. В селекцията на "блаугранас" имаше много желание и качествени офанзивни акции, които не оставиха шанс за отговор на коравия им опонент от столицата.

 Барса развенча шампиона Атлетико в шоу на
Снимка: БГНЕС

Барса изигра силно първо полувреме, през което стартира с ранно изоставане 0:1 след гол на Караско. То беше заличено напълно благодарение попаденията на Алба, Гави и Араухо, като изпълнението на ветерана бе фамозно. След паузата, друго от "старите кучета" - Дани Алвеш покачи до 4:1. Спокойствие за домакините обаче нямаше, тъй като Луис Суарес наказа бившите си работодатели.

До края каталунците удържаха натиска на миналогодишния първенец, като единствената "жертва" стана Дани Алвеш, получил заслужен червен картон за грубо изритване на Караско. Така Барселона измести своя опонент от четвъртата позиция, събирайки 38 точки срещу 36 за възпитаниците на Чоло Симеоне.

 Барса развенча шампиона Атлетико в шоу на
Снимка: БГНЕС

Домакините започнаха срещата с огромна доза настроение. Селекцията на Шави атакуваше разнообразно по двата фланга, а удар на Феран Торес премина опасно близо до долния ляв ъгъл на Ян Облак.

Шампионите на Испания имаха сериозни претенции към рефера Хил Мансано, който според тях не даде дузпа за задържане на Жоао Феликс. Португалецът падна в наказателното поле след финт срещу Дани Алвеш. Бразилецът игра непозволено, но в крайна сметка не беше санкциониран.

 Барса развенча шампиона Атлетико в шоу на
Снимка: БГНЕС

"Рохибланкос" нанесоха първия удар в мача с настъпването на осмата минута. Коке изостри атаката на Атлети, а отбраната на Барса допълнително бе объркана от смяната на местата между Караско и Суарес. Така в този случай уругваецът беше на фланга и извади добра топка за съотборника си. Белгиецът не чакаше втора покана и елегантно насочи в мрежата на Тер Стеген за 0:1.

Барселона не загуби никакво време и само след 120 секунди възстанови паритета, при това по какъв начин! Жорди Алба подлуди трибуните на "Камп Ноу" с уникален гол за 1:1. Фланговият бранител получи центриране от Дани Алвеш и с фамозно воле запрати топката в горния ляв ъгъл на безпомощния Ян Облак. Определено това можеше да се смята за най-хубавото попадение в цялата кариера на испанския национал. Не толкова впечатлен от изпълнението му пък остана наставникът на гостите Диего Симеоне. Чоло беснееше край тъчлинията заради настояването му, че "диамантът" трябва да бъде отменен заради фаул в атака.

Настъпиха няколко спокойни минути в каталунската столица, на които край можеше да сложи Жоао Феликс в 19-ата. Португалецът отново нахлу опасно отляво, но прецизният му изстрел не намери далечния ъгъл на Тер Стеген.

 Барса развенча шампиона Атлетико в шоу на
Снимка: БГНЕС

Барселона стигна до заслужен обрат след поредната си добра атака в мача. Адама Траоре продължи да впечатлява феновете с рейдовете си през Ермосо, като поредният завърши с отлично центриране около дузпата. Там, малко изненадващо, с глава успя да отиграе нисичкият Гави, който обаче демонстрира акуратност в своите действия и запрати удара си в мрежата на първенеца за сезон 2020/21.

Офанзивният стил на "блаугранас" не спираше да носи наслада, а резултатът можеше да стане 3:1, ако Феран Торес бе малко по-точен в 33-ата минута. Дошлият от Манчестър Сити стрелец получи пас леко вдясно от вратата на Облак, но стреля разочароващо в аут.

 Барса развенча шампиона Атлетико в шоу на
Снимка: БГНЕС

Паритетът на "Камп Ноу" можеше да бъде възстановен в 36-ата минута. Черногорецът Стефан Савич скочи най-високо при статично положение за мадридчани, но точността му изневери и топката не посети мрежата на домакините за втори път.

Малко преди почивката, Барселона си изгради повече от комфортна преднина. Селекцията на Шави вече водеше с два гола, когато в прегръдките на своите колеги попадна бранителят Роналд Араухо. Но как се стигна до всичко? Дани Алвеш центрира от фаул, а Жерар Пике стреля с глава в напречната греда. Шанс за добавка се откри пред Феран Торес, ала той се поизложи с неуспешна предна ножица. За негово щастие, в близост до него бе Роналд Араухо, който с класически удар матира стража на Атлетико.

 Барса развенча шампиона Атлетико в шоу на
Снимка: БГНЕС

Подновяването донесе нова доза положителни емоции за феновете на каталунците. Любимият им тим ги зарадва с четвърти гол в 48-ата минута. Нещо повече, автор на попадението стана любимецът им Дани Алвеш. Бразилският национал се оказа на точното място при прострелно подаване, което премина през куп футболисти. №8 стреля силно по земя и покачи до 4:1. Оттам насетне защитникът изрази радостта си в типичния за него нестандартен стил.

Този двубой бе далеч от решен и за това подсказа попадението на Луис Суарес за 2:4 в 57-ата минута. Феран Торес забрави да се изтегли навреме и това позволи на Луис Суарес да отклони с глава вече отиграна по такъв начин от Анхел Кореа топка. Всичко това заблуди фатално Тер Стеген и уругваецът побърза да занесе коженото кълбо към центъра.

 Барса развенча шампиона Атлетико в шоу на
Снимка: БГНЕС

От герой бразилецът Дани Алвеш се превърна в грешник за своя тим в 68-ата минута. Първоначално грубите му действия срещу Караско останаха незабелязани, но ВАР подсказа на рефера Мансано, че №8 е изритал без особена причина своя опонент и така Барса трябваше да се справя с човек по-малко в критичен момент от дербито.

Френки Де Йонг направи грубо влизане в 72-ата минута, за което гостите поискаха да получи червен картон. Нидерландецът бе декориран само в жълто.

Щабът на Барса също имаше претенции към рефера, тъй като в 80-ата откъсващият се Феран Торес бе спрян от Даниел Вас, но не последва сигнал за нарушение. Всичко това доведе до червен картон за човек от скамейката на домакините.

Селекцията на Кике Флорес се справи със закъсалия Леванте

До края домакините удържаха хаотичния натиск на своя опонент и се поздравиха заслужено с най-ценната си победа през кампанията.

В следващия кръг на Барселона предстои градско дерби с Еспаньол, а Атлетико приема у дома Хетафе.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА