Last news in Fakti

9 Февруари, 2022 20:49 1 233 0

Челси е финалист на Световното клубно първенство

  • челси-
  • ал хилал-
  • 1:0-
  • световно клубно първенство

Действащият европейски клубен шампион постигна икономична победа срещу Ал Хилал

Челси е финалист на Световното клубно първенство - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Европейският шампион Челси победи победителя в Шампионската лига на Азия Ал Хилал с 1:0 на "Мохамед Бин Зайед" в Абу Даби във втория полуфинал от Световното клубно първенство. Лондончани ще се борят за първия си такъв трофей в събота срещу отбора на Палмейрас, който вчера се класира на финала след успех на Ал Ахли. Челси доминираше през първото полувреме, когато Ромелу Лукаку даде преднина на английския тим в 32-рата минута. В началото на втората час Хавертц удари греда, но след това саудитският тим стана много опасен и Кепа Арисабалага трябваше да прави две сериозния спасявания, за да запази крехката преднина на Челси.

Лондончани бяха без своя мениджър Томас Тухел, който в неделя даде положителен резултат на теста за коронавирус. Германецът и неговите асистенти очаквано заложиха на силен стартов състав, в който имаше три промени от последния мач. Лондончани се завърнаха към схемата с трима централни защитници, като Тиаго Силва влезе в тази тройка заедно с Рюдигер и Кристенсен. Апиликуета и Алонсо бяха в ролята на уинг-бекове. Кай Хавертц пък стартира вместо Калъм Хъдсън-Одой. Лукаку и Зиеш очаквано бяха останалите двама, които запълниха нападателното трио.

Англичаните съвсем очаквано имаха предимство през първата част, но не и кой знае какви положения. В 11-ата минута Зиеш имаше добра възможност, но от границата на наказателното поле стреля над вратата. В 18-ата Лукаку остана на сантиметри от това да засече от няколко метра центриране на Аспиликуета. Удар на белгиеца в 26-ата минута бе спасен, но в 32-рата критикуваният доста напоследък бивш нападател на Интер все пак се разписа. Хавертц проби отляво и почти от аутлинията центрира, а Ал Шахрани се намеси много лошо и просто свали топката за белгиеца, който от четири метра нямаше как да пропусне.

В самото начало на второто полувреме Хавертц направи много добър пробив и успя да стреля от изключително малък ъгъл, но топката срещна гредата. В 60-ата минута пък стражът на Ал Хилал спаси хубав удар на Зиеш, след който топката бе насочена към горния ъгъл.

Четири минути след това най-сетне и саудитския тим стигна до чиста възможност, след като Перейра изведе Марега, който излезе очи в очи с Кепа. Стражът на Челси обаче спаси. В 69-ата минута Кепа отново се намеси блестящо, избивайки с една ръка изстрел на Кано. Перейра пропусна третата добра възможност за Ал Хилал, стреляйки встрани от добра позиция.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА