Last news in Fakti

14 Февруари, 2022 13:56 3 021 25

Ако Камила Валиева вземе медал във фигурното пързаляне няма да има награждаване

  • камила валиева-
  • олимпиада-
  • пекин 2022-
  • олимпийски игри

Многото жалби около вдигането на временното наказание на Валиева заради положителен допинг тест отпаднаха в понеделник

 Ако Камила Валиева вземе медал във фигурното пързаляне няма да има награждаване - 1
Снимка: БГНЕС

Церемонията по връчването на медалите в индивидуалната надпревара на фигурното пързаляне при жените няма да се състои в четвъртък, ако Камила Валиева заеме едно от местата на подиума, обявиха от Международния олимпийски комитет.

Многото жалби около вдигането на временното наказание на Валиева заради положителен допинг тест отпаднаха в понеделник, след като Спортният съд "позволи на състезателката да участва в турнира при жените индивидуално във вторник и, ако се класира, в четвъртък".

Бе потвърдено, че церемонията по награждаването на отборите, където Валиева изведе Руския олимпийски комитет до първото място, няма да се състои по време на Олимпийските игри, както и индивидуалната церемония, ако рускинята се нареди сред трите медалистки.

"МОК в съдействие със замесените национални олимпийски комитети ще проведе церемонии по награждаването, веднага след като приключи случаят с Валиева", се казва в съобщение. Това обаче може да отнеме поне няколко месеца.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    7 18 Отговор
    След Олимпиадата ще си отмъстя на всички.
  • 2 КАМИЛА НА РУСКИ език Е

    11 13 Отговор
    ВЕРБЛЮД☝

    Коментиран от #7

  • 3 камила

    5 18 Отговор
    поткамила
  • 4 пешо

    49 6 Отговор
    за всичко са виновни краварите всичко е нагласено , американците са долни хора
  • 5 12345

    54 6 Отговор
    Всички се друсат - тея сам руснаците гледат. Това не е МОК, това е някаква политическа организация!
  • 6 Аве

    58 9 Отговор
    Направо да дават медалите с кашоните на американците и да се приключва.Ееей,какъв изрод трябва да си ,да унищожиш бъдещето и психиката на едно уникално дете,заради пуста алчност и политика. Хората с мозък виждат истината,включително и тези в САЩ както се вижда по коментарите в техни сайтове.

    Коментиран от #17

  • 7 3.14К

    35 0 Отговор

    До коментар #2 от "КАМИЛА НА РУСКИ език Е":

    Нали принц Чарлз спи с камила, която е снаха на английската кралица. Това на руски също е верблюд. А за награждаването, заради Симона Байл в в спортната гимнастика не трябваше да има награждаване на 3 олимпиади без последната. Там японците и спряха хапчетата и тя се отказа. Откритото лекарство при Валиева е абсолютно противопоказно за координацията и взривната сила, необходими за всички скокове, най-вече за четворните. А защо не е обявено в срок от Стокхолмската лаборатория е отделен въпрос.
  • 8 Драк

    37 7 Отговор
    Войната срещу РУСИЯ се води на всички на всички фронтове.Ако няма достатъчно се създават нови такива .
  • 9 Госあ

    13 7 Отговор
    Ееееее Не ! Тия съвсем започват да дразнят с нахалството си. Не разбирам как Путин може да е приятел с тях….
  • 10 преименуване

    26 6 Отговор
    МОК трябва да се прекръсти на ОКС, т.е. Олимпийски комитет на САЩ, тормозещ целия свят, за да отстъпва винаги първото място на САЩ. И какви са тези брутални заплахи, нямало да има награждаване. Любителите на художествената гимнастика по целия свят с огромен интерес очакват изпълненията на Валиева, и не се вълнуват от американските фигуристи.
  • 11 Бай Онзи

    24 4 Отговор
    Политиката няма място в спорта ! За допинга се знае , че се хващат само които са нарочени ...
  • 12 цербер

    22 7 Отговор
    Не мога да ги разбера тези американци,защо се заяждат толкова с тази талантлива фигуристка? Защо се излагат тези хора?! Да не би да искат тази зимна олимпиада да е последната в световен мащаб?Какво им пречи Валиева?

    Коментиран от #20

  • 13 Авеее

    2 7 Отговор
    Едно време имаше награда за хумористичен разказ наречена "Златен верблюд".
  • 14 ристю

    20 5 Отговор
    Като искат да не дават златен медал на Камила Валиева,пътят за това е да я победят на леда. Да докажат с танци на състезанията,че са по-добри от нея. Но като ги гледам,определено това няма как да им се получи.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Кмета

    11 5 Отговор
    Камила удиви света,но защото е рускиня я разследват.Ако беше американка щеше да си получи златния меда дори и с поклон.
  • 17 Алфa Вълкът

    5 7 Отговор

    До коментар #6 от "Аве":

    Ха де, руските трактористи не се научиха да дават високо качествен допинг на спортистите си.
    Като нашите щангисти дето още рупат метан с шепата и като ги хванат айде 2г без права!

    Коментиран от #18

  • 18 Проблемът НЕ Е в

    7 5 Отговор

    До коментар #17 от "Алфa Вълкът":

    "качеството" на забранените субстанции /не всички са допинг!/ - а в двойния стандарт. Например - Майкъл Фелбс - предполагам, че знаеш кой е - ако беше руснак, досега щяха да му вземат всички медали, "завоювал " ги по Олимпиади. Или скандинавските "астматици" в биатлона - болни до един, горкичките. За гимнастичката /САЩ/, дето "побеждаваше" навсякъде, ама май нещо се случи на предната олимпиада и хапчетата закъсняха - също. Има и обратни примери - Елена Исинбаева - НИТО ВЕДНЪЖ пробите не са показали наличие на забранено вещество при нея, въпреки че е може би най-проверяваната спортистка през последните десетилетия - и, разбира се, не беше допусната до олимпиада "поради съмнения". Не аз съм човекът, който дели спортистите на руски и "наши", а МОК.
  • 19 срамота

    5 5 Отговор
    Да не махат тази измамничка !
  • 20 Ами защото точно тя,

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "цербер":

    а не американка ще остане като фигуристката, изпълнила успешно за пръв път четворен скок. Някак не отговаря на "световните лидери във всичко"/!/ някой друг да е пръв... Впрочем - и какво, като няма награждаване? Да не би на награждаването да се вдига руското знаме и да се пуска руският химн? Малко история - това със знамето и химните на първите трима е изобретено то... - и тогава има същият проблем - един /тогава тази дума все още не е заменена с "афроамериканец/ , че и негерманец да вземе, че да победи чистите арийци...
  • 21 111

    0 4 Отговор
    Да е махат тази измамничка !
  • 22 ак47bul

    7 0 Отговор
    И това ако не е заговор срещу Русия. Два месеца бавят резултата от теста и и сега в удобен за тях момент го обявяват. Господа има срок от 20 дни за обявяване на резултата.

    Коментиран от #23

  • 23 Само че точно това

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "ак47bul":

    бавене опроверга разработчиците . Все едно е дали има или не официално награждаване - дори няма значение кой ще е олимпийския шампион. Валиева ПЪРВА В СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ изпълни четворен скок с кънки. Това е. А пък ако вземе медал и не бъде осъществен ритуалът по награждаването, всички призьори могат да съдят МОК за дискриминация...
  • 24 big

    0 0 Отговор
    Не искам да съм лош пророк, но надали ще и позволят да вземе такъв! Така, както се случи на летните игри с тяхната гимнастичка! Няма значение колко си добра, колко скока правиш или не допускаш грешки, оценяват те субективно съдиите, в конкретния случай те ще я отрежат! Иначе дали ще има официално награждаване или не е без значение, значение има само медала!
  • 25 Пина

    0 0 Отговор
    Защо не се коментира нищо за Европейското по фигурно пързаляне? Там това дете как не е хванато с допинг?