Last news in Fakti

15 Февруари, 2022 14:10 979 4

Тийнейджър завоюва историческа титла на Китай

  • имин су-
  • сноуборд-
  • пекин 2022-
  • олимпийски игри-
  • олимпиада

17-годишният Имин Су стигна до олимпийската титла в дисциплината с резултат 182.50 за втория си медал на Игрите, след като остана със среброто в слоупстайла миналата седмица

Тийнейджър завоюва историческа титла на Китай - 1
Снимка:

17-годишният китаец Имин Су стана поредният герой на домакините, след като добави злато в дисциплината сноуборд Биг Еър към среброто, спечелено миналата седмица.

Тийнейджърът стигна до олимпийската титла в дисциплината с резултат 182.50 за втория си медал на Игрите, след като остана със среброто в слоупстайла миналата седмица. Су взе убедително златото пред норвежеца Монс Ройсланд, със 171.75, докато канадецът Макс Парът – шампионът от слоупстайла, се задоволи с бронза със 170.25.

Су има участия в едва шест състезания от Световната купа, но вече се превърна в първия златен олимпийски медалист в сноуборда в историята на Китай. Той е бивш детски актьор, който се появи в епичния екшън филм The Taking of Tiger Mountain, когато бе на осем години, преди да реши да се отдаде напълно на сноубординга.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    2 1 Отговор
    Браво на Китай ! В най истинските спортове са винаги на подиума ! Краварите да се кефят на трите хикса аааахахахаха позьорчета
  • 2 Мхм

    1 1 Отговор
    Късокрак жълт дегенерат
  • 3 Госあ

    0 0 Отговор
    Краварите могат единствено да пробутват бозите си като “вертикална граница” и “трите хикса” ааахахахаха а простолюдието да мисли че да истина 😂😂😂
  • 4 Госあ

    0 0 Отговор
    Фрийстайл ските и сноуборда са технически и психически най сложните и атрактивни спортове на Олимпиадата. Не случайно от Китай толкова се гордеят със спортистите си. Ше ми разпраат балъците за биатлон и ски бягане хахахаха Бигеар е много по брутален от ски скоковете.