Last news in Fakti

22 Февруари, 2022 17:30 842 1

Кошмарната форма на Ромелу Лукаку е водеща тема в европейската преса преди 1/8-финала с Лил

  • челси-
  • лил-
  • шампионска лига-
  • ромелу лукаку

Белгиецът вече е считан по-скоро за проблем, отколкото за решение на офанзивните тегоби на Челси

Кошмарната форма на Ромелу Лукаку е водеща тема в европейската преса преди 1/8-финала с Лил - 1
Снимка: БГНЕС

Челси приема Лил в първи 1/8-финален двубой между двата клуба в Шампионската лига, а Ромелу Лукаку е водещата тема в почти всички спортни издания на „стария континент“. Основната причина е, че рекордната покупка отново навлезе в онази кошмарна форма, която го прогони първия път от „Стамфорд Бридж“.

Фактът, че Тухел стартира Лукаку във всеки от последните 10 мача на Челси говори, че германецът се опитва да изгради разбирателство между нападателя си и останалата част от отбора, но играчите около 28-годишния нападател продължават да се менят. Докато Тухел не намери правилната формула за подкрепа на Лукаку, голаджията на Челси ще продължава да стои извън контекста, независимо колко пъти докосва топката“. Това гласи част от анализа на The Telegraph за ситуацията с белгиеца.

Статичното представяне от Лукаку не изпълва атаката на Челси с потенциал. Улавя се чувството, че Тухел прави компромис с убежденията си, като ориентира отбора си около тарана, а това ощетява тима от част от качествата му, като залага на физическата сила на Лукаку. Това нарушава синхрона в постепенно изгражданите атаки и не изглежда някой да се адаптира добре в тази ситуация“. Това пък пише в The Guardian за рекордната придобивка от Челси през лятото.

Головата форма на нападателя е емблематична за липсата на синхрон и постоянната загуба на увереност. Желанието му да впечатли и да отговори на напрежението е свирепо, но за сега това носи ползи само на опонентите. Проблемът изглежда не е само в тактическите решения, но имаме и усещането, че се намесва и човешкият елемент“, гласи тест от анализа на Independent.

Самият Томас Тухел признава, че има проблем с офанзивната игра на отбора му, но го отдаде на понижения брой голови положения, пред които се открива водещият му нападател.

Дидие Дрогба също се намеси в коментарите, но този път със съвет. Той иска Ромелу Лукаку да се поучи от собствените му грешки, като така ще успее да намери начин, за да излезе от головата суша. Котдивоарецът споделя още, че е нормално напрежението да е голямо, защото белгиецът се завърна на място, където веднъж вече се провали.

Срещата между Челси и Лил на „Стамфорд Бридж“ е от 22:00 часа тази вечер.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръц

    3 0 Отговор
    А какви Белгийци имаше едно време,снажни,руси и можещи да играят футбол.