Last news in Fakti

22 Февруари, 2022 19:45 1 266 11

Гонзо: Някои хора услужливо погрешно опитаха да обяснят промяната в наредбата за чужденците в българския футбол

  • георги иванов-гонзо-
  • бфс

Новият директор в БФС се постара да хвърли повече светлина около най-дебатирания казус в последните няколко дни

Гонзо: Някои хора услужливо погрешно опитаха да обяснят промяната в наредбата за чужденците в българския футбол - 1
Снимка: БГНЕС

Българският футболен съюз (БФС) си навлече гнева на мнозина с решението да премахне ограничението за регистриране на чуждестранни футболисти в Първа и Втора Лига, но се оказва, че това не е съвсем така. Или поне така твърди един от новите директори във федерацията Георги Иванов-Гонзо.

Първо държа да отбележа, че ограниченията за чужденците не са отпаднали изцяло, както някои хора услужливо се опитаха да обяснят“, заяви той в интервю за Gong.

След това той обясни, че корекцията касае само правото на клубовете да картотекират играчи извън пределите на Европейския съюз, като така те ще имат право да регистрират 20 футболисти от чужди държави и те ще могат да тренират наравно със своите колеги. Остава обаче наредбата, която гласи, че в един и същ момент могат да играят само петима играчи с подобен статут.

Подчертавам дебело – съотношението между българи и чужденци се запазва! Или, между европейци и неевропейци. Защото ние, като държава-член на ЕС, не можем да ограничаваме правото на труд на хора от евросъюза. Но вече сме въвели допълнителни бонуси за използването на български играчи. Тепърва разискваме подобни правила за Трета лига, а в процес на разработка е и адаптираната унгарска система за продуктивност. Тоест, Българският футболен съюз работи за развитието на българските таланти чрез стимулиране на клубове, а не чрез рестрикции“, каза Гонзо по повод възникналия въпрос, дали новите правила няма да попречат на шансовете за изява на българските таланти.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3.14К

    15 0 Отговор
    Как най-простия между футболистите стана директор?

    Коментиран от #4, #9

  • 2 Грешка Няма

    13 0 Отговор
    Гонзо твоят колега в БФС Атанас Караиванов го каза, че сте приели в А-група да може да изиграят неограничен брой чужденци в отбор, че това било много добре за клубовете, защото щели да взимат по евтини чужденци за сметка на българските футболисти....
  • 3 Aлфа Bълкът

    7 0 Отговор
    Айде мъпет отивай да спасяваш Лефски!
  • 4 верно ли

    0 6 Отговор

    До коментар #1 от "3.14К":

    Този човек е бил треньор в Черно Море, и спортен директор в Левски и Локо Пл. А един Барбарон от инфлуенсър и медиина звезда без ден стаж извън терена иска да е президент.

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 АААААААААа

    2 0 Отговор
    Наемете си хора които са учили повече и могат да обясняват повече и по добре, като не можете?
  • 8 Стаж

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "АААААААААа":

    Какво учене ти по далече от село ходил ли си? Вземи се поразходи и поработи малко из света. Аз съм работил в над 10 държави. Никой не ти гледа къде си учил дали Харвард или СУ, дипломата ти трябва за ценз. Всеки гледа стажът ти и иска препоръки. Няма как да им дадеш CV и в него да пише стаж месар и да кадидатстваш за шеф на месокомбинат. Това само в БГ го има от падар да станеш цар.
  • 9 Логично

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "3.14К":

    Тиквата беше министър председател на овцете,защото ги избират по системата -прост,по-прост,най-прост и мега прост.Какъвто народа такива и тия.После държавата им била виновна ! Тоя пловдивски циганин няма и осми клас .
  • 10 Тома

    5 0 Отговор
    Инжинера не можа да издържи изпита да влезе в тотото защото е прост но такива им трябва в бфс

    Коментиран от #11

  • 11 Смяяяяяяях

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Тома":

    Гонзо има висше образование Публична администрация. А какво образование има Барбарона? По важно е не дипломата а стажа, Барбарона има стаж инфлуенсър и медиина звезда а ще става президент, смяяяяяяях.