Last news in Fakti

23 Февруари, 2022 15:06 976 8

Призоваха английските клубове за бойкот на финала на Шампионската лига в Санкт Петербург

  • шампионска лига-
  • финал-
  • санкт петербург-
  • челси-
  • роман абрамович

Освен това представителят на британското правителство не отхвърли вариант за налагане на санкции върху собственика на Челси Роман Абрамович

Призоваха английските клубове за бойкот на финала на Шампионската лига в Санкт Петербург - 1
Снимка: БГНЕС

Английските клубове да не играят във финала на Шампионската лига в Санкт Петербург, ако стигнат до него. За това призова днес външният министър на Великобритания Лиз Тръс във връзка с решението на Русия да признае суверенитета на самообявилите се Донецка и Луганска народни републики, както и да изпрати там свои военни сили. Освен това представителят на британското правителство не отхвърли вариант за налагане на санкции върху собственика на Челси Роман Абрамович.

Двубоят за трофея в ШЛ е насрочен за 28 май във втория по големина руски град. От няколко дни насам обаче има призиви финалът да бъде отнет от Санкт Петербург както като вид наказание на Русия, така и от гледна точка на сигурността на отборите. Вчера от УЕФА обявиха, че засега не планират такова нещо.

“Ако аз бях част от английски отбор, щях да бойкотирам (б.ред. - финала). Имайки предвид както прави режимът на Владимир Путин, аз лично не бих взела участие във футболен мач в Санк Петербург”, заяви Лиз Тръс тази сутрин в ефира на LBC.

Четири са отборите от Острова, които все още са в турнира - Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Челси. През миналата година пък финалът в ШЛ беше изцяло английски - Челси срещу Сити.

Външната министърка беше запитана и дали се предвижда някакво действие срещу руския собственик на лондончани Роман Абрамович. Вчера Великобритания вече обяви, че ще наложи санкции на Русия заради признаването на спорните украински територии.

“Никой не е изключен от санкции в бъдеще. Следим всички”, категорична беше Тръс.

Законът дава правомощия на правителството да налага такива санкции на руски физически лица и бизнеси в стратегически сектори , като химическата индустрия, отбраната, добива на полезни изкопаеми, компютърните технологии и финансовите услуги.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Никой

    2 5 Отговор
    Правилно.
  • 3 английски цирк и клоунада

    11 2 Отговор
    англосаксонска политическа диктатура !

    на кой му дреме за бойкотите им!

    а англосаксонските глобалисти либерал- комунисти си взеха под контрол канада и австралия!
    швааб се хвалеше как е " пенетрирал английската корона и е завзел властта" в канада с неговите кадри около труито
  • 4 Перо

    13 0 Отговор
    Отново пълзи олигофренията за смесване на спорт с политика! Тъпите англичани ще отпаднат още на втория кръг,така че е все едно,какви решения ще вземе ританата зелка и боклуците около него!
  • 5 фффери

    12 0 Отговор
    На тази да й кажат, че Санкт Петербург е в Украйна и ще спре да се дърли.
  • 6 3.14К

    2 0 Отговор
    Най-тъпата външна министърка в света. По-тъпа и от първата външна министърка на толупа, която я скъсаха на изпита за комисар.
  • 7 МНЕНИЕ

    0 0 Отговор
    Нали преди години имаше едни летни Ол.игри,... еее, успоредно с това се проведоха и в Москва, с много по-добро резултати... Та сега нямало да има футб.мач,... рошаните ще го преместят в другия ръкав на ватенката
  • 8 БПФ

    0 0 Отговор
    Това озлобено и безкрайно тпо същество, ако имаше поне грам самоуважение, щеше да си затвори миpизливата мyцуна и да се скрие някъде !!!! След като получи двойка по география и възпитание от Лавров - задето отиде в Русия и се опитва да и заповядва какво да прави на своя територия, след като премести два милионни руски града в украйна, след като искаше да помага на балтийските държави през Черно море, тя стана за посмешище на целия свят !!! Сега се опитва да командва УЕФА какво да прави !!!