Last news in Fakti

4 Март, 2022 14:07 1 869 9

Призоваха футболът в Англия да спре да лъска имиджа на нарушители на международното право

  • висша лига-
  • футбол-
  • клубове-
  • англия-
  • русия-
  • украйна

Трябва да се променят тестовете, които собствениците и директорите минават

Призоваха футболът в Англия да спре да лъска имиджа на нарушители на международното право - 1
Снимка: БГНЕС

По-рано днес представителката на саудитския консирциум, който влезе в Нюкасъл в края на миналата година”, Аманда Стейвли определи като тъжно и нечестно случващото се със собственика на Челси Роман Абрамович. Руският олигарх бе подложен на сериозен натиск след инвазията на Русия в Украйна и започналата война, а в сряда обяви, че ще напусне клуба и търси купувач.

Тези коментари на Стейвли не останаха незабелязани и веднага предизвикаха реакция от страна на една от най-големите правозащитни организации - “Амнести Интернешънъл”.

“Както винаги сме казвали, ние сме в ера на глобален спорт, който е ползван за изчистване на имиджа, и в контекста на ужаса, случващ се в Украйна, Премиър лийг трябва да има ясна и непосредствена морална отговорност за промяна на правилата за собственост. Трябва да се променят тестовете, които собствениците и директорите минават, както и да се спре използването на английският футбол като средство за пиар и чистене на имиджа на хора, които участват в сериозни нарушения на човешките права. Това са неща, които могат лесно да се променят, за да възпират хора, които са пряко замесени в нарушаване на международното право и правата на човека, както случващото се в Украйна и ударите над цивилни обекти, училища и болници”, заяви Феликс Джейкенс, който е говорител на организацията.

Правителството на Великобритания наложи редица сериозни санкции на руски олигарски, които притежават имоти и бизнеси на територията на Обединеното кралство.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    20 4 Отговор
    Ами те нали точно поданиците на Кралицата го нарушиха , влизайки във войната в Ирак ‼️
  • 2 Българин

    13 2 Отговор
    Руснаци не бива да лъскат имиджа на малобритански отбори ! Да купуват играчи за руски клубове !
  • 3 Либеро

    13 4 Отговор
    Минските споразумения са международни споразумения. Кой ги наруши и предизвика войната. Амнести да бяха прескочили до Донбас за да видят как живеят 3 милиона ЧОВЕЦИ.

    Коментиран от #7

  • 4 Оракул

    9 1 Отговор
    Обикновен фашизъм
  • 5 ТРД

    12 2 Отговор
    Това се отнася за краварите, за друг не се щам. Те постоянно потъпкват с военен американски ботуш международното право. Дойче зеле иска ли примери...!
  • 6 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    8 2 Отговор
    "Това са неща, които могат лесно да се променят, за да възпират хора, които са пряко замесени в нарушаване на международното право и правата на човека, както случващото се в Украйна и ударите над цивилни обекти, училища и болници”, заяви Феликс Джейкенс." ‼️ А осем години къде бяхте? Точно такава стрелба се водеше!
  • 7 Къна

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "Либеро":

    Русия не част от Минските съглашения.От къде ви намират толкова прости?Чети ,ако можеш кой и как ги е подписал

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Либеро

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Къна":

    И аз не знам къде съм намерен. Ти си грамотен видно е. Къде в поста ми прочете Русия.
  • 9 Интелигентната Ирина

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Къна":

    Русия, Франция и Германия са страни гаранти по тези споразумения. Именно на това основание Русия влезе в Украйна.