Last news in Fakti

11 Март, 2022 15:30 2 517 2

Колко различни са мъжете и жените, що се отнася до фитнеса - отговорът за ФАКТИ дава бикини моделът Руми Калоферова

  • руми калоферова-
  • фитнес

Философията ни разделя на индивиди от Марс и Венера, но в света на спорта разликите не са чак толкова натрапчиви

Колко различни са мъжете и жените, що се отнася до фитнеса - отговорът за ФАКТИ дава бикини моделът Руми Калоферова - 1
Снимки: Личен архив

Фитнесът е ефект от развитието на човешката цивилизация. В зората на нашето съществуване сме се хранели, за да оцеляваме и това е продължило с хилядолетия. През XXI век обаче изобилието ни е превърнало в закръглени същества, които ядат много повече, отколкото имат нужда, за да оцелеят. Именно това наложи тепърва хората да се адаптират, докато еволюцията навакса скоростта, с която се движи човечеството. Добре, че ги има и хора като Руми Калоферова, които да ни дават отговори на важните въпроси, които да ни вкарат по-лесно във фитнеса.

Този път с нея си поговорихме за разликата между двата пола и тя ни отвори очите за някои принципни неща, които до вчера игнорирахме с лека ръка.

Разлика между двата пола не би трябвало да има, когато говорим за цел, постоянство, воля, мотивация, амбиция и вяра в себе си. Всичко това е нужно, за да постигнеш мечтаното тяло във фитнеса“, изтъкна Руми.

Различията ни идват, когато си поставим конкретни цели, свързани с природните ни дадености. Все пак всеки човек се различава от всички останали хора на планетата, че дори от тези, които вече не са сред живите.

Мъжете и жените трябва да съобразяват количествата храна, които приемат, макар източниците на микронутриенти и хранителни вещества да са едни и същи за всички ни“, допълни Калоферова.

Бикини моделът подчертава дебело, че всички ние сме длъжни да се подчиняваме на законите на природата. Хормоните са тези, които карат тялото ни да работи по определен начин. Когато започнем да се бъркаме именно в тяхната дейност, тогава започват драматичните промени, които размиват границата между мъжественото и женственото.

Виждали сте жени, натренирани като мъже, нали? Е, има две евентуални причини и едната е именно това, че не се следват законите на природата. Използвайки стероиди или други препарати, неподходящи и ненужни за женската изваяна фигура, тази граница с женствеността рязко се преминава. Другата причина, да виждаме жени с не толкова хармонични тела, е това, че като започнат да тренират, не се разделят с излишните мазнини. Получава се трупане на мускул върху солидна основа“, каза красивата ни събеседничка.

Оказва се, че всичко в спорта е много по-просто, отколкото самите ние си го правим. Достатъчно е да се водим по инстинктите си и да прилагаме максимата, че „Не живеем, за да ядем, а ядем, за да живеем“. Оттам насетне фитнесът идва на помощ, за да харесваме отражението в огледалото, а не просто да се побираме в дрехите от абитуриентския бал. И не забравяйте, че никой не се е родил научен. Самата Руми Калоферова признава, че през годините е почерпила най-голям опит от своята приятелка и колежка Биляна Йотовска и личния си треньор Тихомир Трифонов. Не се свенете да потърсите помощ, особено ако възнамерявате да направите първите си стъпки към един по-добър и здравословен начин на живот.

Е, приятели, това беше всичко, което обсъдихме с бикини фитнес модела Руми Калоферова. Ако сте пропуснали предходните три теми, които дискутирахме с нея, можете да го сторите само с един клик върху екрана си - „Може ли една майка да има и божествено тяло“, „Как да напълнеем без да дебелеем“ и „Мекици или варен ориз“. До нови срещи!


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    4 0 Отговор
    Отговорът се крие в бикините.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.