Last news in Fakti

11 Март, 2022 20:15 4 579 3

Боксьор даде живота си срещу хонорар от £1300 (ВИДЕО)

  • бокс-
  • хиро тито-
  • джеймс мокогинта

Той бе вкаран в медикаментозна кома, от която така и не се събуди

Ужасен инцидент беляза света на бокса, след като 35-годишният Хиро Тито загина в следствие на битката си за титлата на IBA в лека категория срещу Джеймс Мокогинта, научихме от Boec.bg.

Индонезиецът бе нокаутиран в седмия рунд с опустошителен ъпъркът, което наложи медиците да му се притекат на помощ и да го изнесат на носилка.

В последствие той бива поставен в медикаментозна кома, защото лекарите са се опасявали, че мозъчният оток може да му нанесе трайни щети, но в резултат той издъхва в болницата след 10-дневна борба за живота си.

Тито първоначално трябва да се боксира в Австралия на 27 февруари, но избира предложението в Джакарта, защото му е гарантиран по-добър хонорар в размер на £1300.

За съжаление регулациите в бойните спортове в Азия и Южна Америка често са прекалено неглижирани и на бойците не се осигурява достатъчно време за лечение и подготовка между мачовете. Самият Хиро Тито имаше зад гърба си 48 мача преди този, а опонентът му е излизал на ринга цели 63 пъти. В същото време някои от водещите боксьори в елитните дивизии често прекратяват кариерата си след 30-40 битки.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    3 15 Отговор
    Че 1300 гущера си е добра сума. От какво е недоволен толкова?

    Коментиран от #2

  • 2 Болярин

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Един":

    Ти трябва да не се доволен от собственото си безхаберие, защото "£" няма нищо общо с "$" ! И още по-недоволен трябва да бъдеш от просташкия си жаргон към човешки живот !!!
  • 3 Парен Чук

    0 0 Отговор
    Всеки тежък удар в главата убива милиони мозъчни клетки и носи смъртен риск !