Last news in Fakti

12 Март, 2022 18:42 1 070 0

Байерн Мюнхен завърши 1:1 с Хофенхайм след три отменени гола (ВИДЕО)

  • байерн мюнхен-
  • футбол-
  • бундеслига-
  • хофенхайм

Единственото попадение за баварците в официалната статистика бе дело на Роберт Левандовски

Байерн Мюнхен завърши 1:1 с Хофенхайм след три отменени гола (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Байерн (Мюнхен) изнесе добър мач, но в крайна сметка не успя да победи и завърши наравно 1:1 в гостуването си на Хофенхайм в мач от 26-ия кръг на Бундеслигата. Единственото попадение за баварците в официалната статистика бе дело на Роберт Левандовски в последната минута на първата част, но те записаха още три гола, които в крайна сметка бяха отменени поради засади. За футболистите на Себастиан Хьонес точен бе Кристоф Баумгартнер в 32-ата минута.

Първото опасно положение дойде на сметката на домакините в 5-ата минута, когато Льорой Сане загуби елементарно дълбоко в своята половина, но след подаването Крамарич се забави и Нойер спаси.

В следващите минути играчите на Юлиан Нагелсман наложиха свеото преимущество и Иливер Бауман на няколко пъти бе принуден да се намесва решително, за да предотвратява попадение в своята врата след удари на Томас Мюлер и Серж Гнабри. Именно Мюлер се разписа в 27-ата минута след подаване на Гнабри, но попадението бе отменено поради засада.

Хофенхайм откри резултата в 33-ата минута, когато Кристоф Баумгартнер засече със сетни сили отлично центриране на Давид Раум за 1:0. Байерн вдигна оборотите и 36-ата минута центриране от фал намери Зюле, той подаде успоредно, където Гнабри се разписа, но попадението отново бе отменено поради засада. Подобно бе положението и в 42-ата минута, когато Томас Мюлер бе изведен чудесно и преодоля стража на домакините, но отново флагът на страничния арбитър се оказа вдигнат.

Все пак Байерн достигна до равенството в добавеното време на първата част, когато голмайстор номер едно Роберт Левандовски се разписа с глава след корнер за 1:1. Футболистите на баварците видяха как трето тяхно попадение бе отменено поради засада в 46-ата минута, когато отново Левандовски отклони удар извън наказателното поле и го прати в мрежата, но в крайна сметка се оказа, че е бил зад отбраната на Хофенхайм. Оливер Бауман трябваше да се намесва решително и в 56-ата минута след много добър изстрел на Сане.

Нов отличен пас бе пропуснат от гостите в 68-ата минута, когато Гнабри отне топката от Раум в средата на терена, напредна отлично, но стреля в гредата. Минута след това Бауман също сбърка при пас от аут, но Мусиала стреля в аут, след като успя да отнеме преди това. Топката отново сякаш отказа да влезе във вратата на домакините в 73-ата минута след нов удар на Томас Мюлер, който бе спрян с тяло от защитник.

Хофенхайм също пропусна отлична възможност в 79-ата минута, когато много добро подаване отдясно достигна напълно свободния в наказателното поле Щилер, но той стреля в тялото на Нойер. В минутите до края двата тима успяха да пропуснат по още една или две добри възможности пред всяка от двете врати, но така и не успяха да достигнат до победата.

С това равенство Байерн продължава да оглавява класирането с 60 точки, на 10 от Борусия (Дортмунд, които обаче имат и два мача по-малко. Домакините остават на петото място с 44 точки, колкото имат и Фрайбург на 4-ото, а трите тима, заедно с РБ (Лайпциг) продължават да са здраво вкопчени в борбата за място в зона Шампионската лига.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА