Last news in Fakti

16 Март, 2022 14:00 911 0

Юрген Клоп проплака срещу съдиите, задето не защитават достатъчно Мохамед Салах

  • мохамед салах-
  • юрген клоп-
  • ливърпул

Германецът смята, че голямата му звезда е подложена на постоянни нарушения на правилата

Юрген Клоп проплака срещу съдиите, задето не защитават достатъчно Мохамед Салах - 1
Снимка: БГНЕС

Юрген Клоп призова съдиите в Англия и Европа да обърнат по-специално внимание на голямата му звезда Мохамед Салах, защото смята, че египтянинът не получава достатъчно нарушения, когато е фаулиран от противниковите играчи, пише The Guardian.

Напълно откачено е колко рядко се свирят нарушения срещу него. Той постоянно е повалян на земята. Статистиката показва, че за Мо са отсъждани най-малко нарушение в сравнение с други нападатели. Мисля, че трябва да попитате съдиите, защото аз мисля, че той е фаулиран постоянно. Той се бори с нечии определения, че е гмуркач. Това е срамота“, каза германецът, цитиран от изданието.

Статистическите данни сочат, че Салах е на трето място по спечелени наказателни удари този сезон, отстъпвайки единствено на Александър Лаказет от Арсенал и Иван Тони от Брентфорд. В същото време цели 114 души са получили повече нарушения, а само в 20 от 26-те му мача до момента противници са получавали жълти картони. „Фараона“ е в топ 4 на футболистите с най-много докосвания в противниковата третина от игрището.

Тук е моментът да отбележим, че самият Мохамед Салах използва много умело ръцете си при гардиране на топката, но често това остава в рамките на правилата, според съдийските бригади.

Думите на Юрген Клоп идват няколко дни след контузията на крилото от мача с Брайтън през уикенда, която за малко не го извади от сметките за дербито срещу Арсенал тази сряда.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА