Last news in Fakti

27 Март, 2022 15:15 1 324 2

Титла за сестри Стоеви

  • сестри стоеви-
  • габриела стоева-
  • стефани стоева-
  • титла-
  • базел

Денят се явява страхотен за българския спорт, след като и Ивет Горанова прослави България, печелейки златен медал от турнир по карате в Словакия

Титла за сестри Стоеви - 1
Снимка: Facebook

Двукратните европейски шампионки Габриела Стоева и Стефани Стоева спечелиха титлата на двойки-жени на турнира по бадминтон от сериите "World Tour Super 300" в Базел (Швейцария) с награден фонд 180 хиляди долара.

На финала българките, които са поставени под номер 3 в схемата, победиха германките Линда Ефлер и Изабел Лохау с 21:14, 21:12 за 41 минути.

След 11:11 в първия гейм сестрите доминираха изцяло и стигнаха без проблeми до крайния успех.

"Най-накрая го направихме - спечелихме първата си титла от "World Tour Super 300". Благодарим на треньорите си, че повярваха в нас и на всички за подкрепата", написа Стефани Стоева в Instagram.

Българките играха за четвърти път на финал в Базел след 2017, 2018 и 2021 година, но днес спечелиха първата си титла.

A денят се явява страхотен за българския спорт, след като и Ивет Горанова прослави България, печелейки златен медал от турнир по карате в Словакия.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 небрежнев

    3 0 Отговор
    Браво на момичетата!
    Не мрънкат, не искат нищо от държавата и стават шампионки с българското знаме!
    👍
  • 2 Човешка ценност

    0 0 Отговор
    Кога ще живея добре?
    Аз мога да обичам!
    Кога ще имам приятелка, кариера, , както и други неща?