Last news in Fakti

29 Март, 2022 11:00 2 927 1

Новият сезон в efbet Лига започва доста по-рано

  • футбол-
  • efbet лига-
  • първенство

Планира се стартът на първенство 2022/23 да бъде даден на 8 юли

Новият сезон в efbet Лига започва доста по-рано - 1
Снимка:

Новият сезон в efbet Лига най-вероятно ще започне доста по-рано. Планира се стартът на първенство 2022/23 да е на 8 юли. Причината се крие в световното в Катар от 21 ноември до 18 декември.

Заради него есенните дялове във всички европейски шампионати трябва да приключат най-късно в началото на ноември, за да имат време финалистите за подготовка.

България не е участник на Мондиала, но е длъжна да се съобрази с разпоредбата на ФИФА и УЕФА.

Припомняме, че миналото лято сезонът в елита започна на 23 юли. Сега стартът ще е с цели две седмици по-рано, което си е рекорд.

Това означава, че отборите ще имат много малко време за почивката между двете първенства.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Телевизионен зрител

    1 0 Отговор
    Стига с тези национали бе! Все на тях робуваме и няколко десетки отбори с по 25-30 играча всеки се съобразяват. Това означава от началото на ноември до края на следващия февруари в България да няма изобщо футбол, това са 4 месеца, защото нашите национали дори и не участват!
    И в момента тече N-тата подред пауза и светът е спрял да се върти по отношение на футбола. Колко пъти още така? В същото време плащаме ли плащаме на разните оператори, за да поддържаме абонаменти.
    Сега само на тенис и снукър ли ще караме?