Last news in Fakti

4 Април, 2022 22:00 1 722 2

Президентът на ФИФА призова един от митичните италиански стадиони да се преименува

  • стадио олимпико-
  • паоло роси-
  • джани инфантино

Джани Инфантино иска Рома и Лацио да помислят по въпроса

Президентът на ФИФА призова един от митичните италиански стадиони да се преименува - 1
Снимка: Shutterstock

Митичният „Стадио Олимпико“ в Рим може скоро да бъде преименуван в памет на един от най-великите италиански футболисти в историята Паоло Роси. Или поне това е призивът на президента на ФИФА Джани Инфантино, цитиран от родното издание dsport.

Какво се чака да се даде името на Олимпийския стадион на Паоло Роси? Няма друг италианец, който да е направил повече за спорта и за Италия в труден момент повече от Роси. От месеци се опитвам да разбера кой трябва да го реши това нещо и не успявам. Виждам, че всички ръководители са тук, в „Палацо Векио", помогнете да се прекръсти стадиона. Смятам, че Паоло Роси го заслужава“, каза Инфантино по темата.

Роси почина в края на 2020 г., но в славната си кариера на футболист придоби глобално признание след Световното първенство през 1982 г. Той минава през много тежко административно наказание, за да се завърне навреме за Мондиала в Испания, където бележи 6 гола за триумфа на „Скуадра Адзура“ със Световната купа.

Не е ясно обаче как биха реагирали феновете на Лацио и Рома, чиито отбори играят именно на „Стадио Олимпико“. Паоло Роси е носил екипите на Ювентус, Комо, Виченца, Перуджа, Милан и Верона, но не и на столичните грандове.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    10 4 Отговор
    А аз си помислих че ще е "Украйна"
    България за българите.
    Не искам измислени бежанци( туристи) от украйна
  • 2 Луд за връзване

    1 0 Отговор
    Пък аз предлагам "Олимпико" да се прекръсти на "Петър Жеков"