Last news in Fakti

18 Май, 2013 22:03 2 198 1

София отново е в "синьо", Левски докосва титлата

  • левски-
  • лудогорец-
  • софия-
  • автогол-
  • "а" група

"Сините" биха Лудогорец с автогол в 92-ата минута и оглавиха "А" група

София отново е в "синьо", Левски докосва титлата - 1
Снимка: БГНЕС

26-кратният шампион на България Левски (София) гледа уверено към 27-ата си титла.

В голямото дерби за трофея, отборът на "сините" показа характер и взе безценен успех с 1:0 над шампиона Лудогорец.

Момчетата на Николай Митов изиграха един от най-тежките си мачове на "Герена", само за да могат да вземат и най-сладката си победа.

Тя бе подпечатана от капитана Станислав Ангелов във втората минута на даденото от съдията 4-минутно продължение.

Преди това Левски бе тимът, който почти през целия мач демонстрира желанието си за победа и това се изрази в продължителното владеене на топката и постоянната преса.

Въпреки това, може би най-опасните неща се случиха именно пред вратата на "сините" и само страхотното представяне на Пламен Илиев я запази суха.

Големите престъпници в отбора на Лудогорец днес останаха Кишада, който на три пъти изтърва сам срещу вратаря и Любомир Гулдан, който в 81-ата минута остави отбора си с човек по-малко след получен втори жълт картон.

Срещата бе изключително драматична, а картоните и твърдата, дори груба игра я изпълваха от началото до самия й край.

Така пред над 10 000 страстни запалянковци, под лозунга "Мачкай до последен дъх" и опияняващата хореография на Сектор "Б", столицата отново е "синя", а Левски протяга ръце към шампионската титла на "А" група.

След победата си, столичани изпревариха шампионите с една точка, а до края на сезона имат една служебна победа над Етър и домакинство на Славия другия уикенд на “Герена”. При победа тимът на Николай Митов ще спечели златните медали за 27-и път в своята история и за първи от 2009 година насам.

Шампионът от Разград пък има домакинство на Ботев Пловдив и гостуване на Монтана в последните два кръга, но вече нищо не зависи от тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мартин Спасов

    0 0 Отговор
    Мразя ФК ЛЕВСКИ но Честито за победата заслужиха си я а на тъпаните от ЛУДОГОРЕЦ Х.Й не може в такъв важен мач да изпускаш 100% положения и да нямаш умисъл в играта да играеш хаотично и да се надяваш на някаква случайна контра не става така леваци нещастни яд ме е че сте такива леваци а бях за вас