Last news in Fakti

11 Април, 2022 10:10 1 383 0

Ето кой е следващият съперник на Григор Димитров в Монте Карло

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • душан лайович-
  • монте карло

До момента Димитров и Лайович са играли два пъти помежду си, като са си разменили по една победа

Ето кой е следващият съперник на Григор Димитров в Монте Карло - 1
Снимка: БГНЕС

Финалистът в Монте Карло от 2019 година Душан Лайович е следващият съперник на Григор Димитров в тазгодишното издание на турнира от сериите “Мастърс 1000” на АТР. Сърбинът надделя на старта над сънародника си Филип Краинович с 6:2, 7:6(4) и се класира за втория кръг.

До момента Димитров и Лайович са играли два пъти помежду си, като са си разменили по една победа. Първият им сблъсък бе през 2016 г. на турнира в Чънду (Китай), където българинът спечели със 7:6(1), 6:4. Две години по-късно в Пекин сърбинът взе реванш след 6:4, 2:6, 6:4.

Най-големият успех кариерата на Лайович е именно финалът му в Монте Карло преди три години. Тогава той започна турнира като №48 в света, но записа пет победи в по два сета, включително над Давид Гофен, Даниил Медведев и Доминик Тийм преди да загуби от Фабио Фонини. С това сърбинът стана тенисистът с най-нисък ранкинг, достигнал до битката за титлата от 2001 година.

През същия сезон Душан Лайович триумфира с титлата на сингъл в Умаг (Хърватия), а на двойки е шампион от Истанбул през 2015 година. През 2020 година той спечели и отборната титла на ATP Cup като член на тима на Сърбия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА