Last news in Fakti

18 Април, 2022 21:30 4 677 16

Георги Атанасов с 6 риторични въпроса към „Сектор Г“ и декларацията срещу Гриша Ганчев

  • георги атанасов-
  • цска-
  • гриша ганчев

Спортният журналист смята, че това може да върне клуба към събитията от 2015 г.

Георги Атанасов с 6 риторични въпроса към „Сектор Г“ и декларацията срещу Гриша Ганчев - 1
Снимка: БГНЕС

Разединението в ЦСКА е напът да достигне нова критична точка с оглед появилите се декларации в полза и ущърб на собственика Гриша Ганчев. Спортният журналист с дългогодишно изявена симпатия към „червения клуб“ - Георги Атанасов, избра страната на финансовия благодетел, като дори публикува своето становище с 6 риторични въпроса към запалянковците, които искат нова промяна.

Публикуваме текста от „Топспорт“ без редакторска намеса:

Като чета и слушам заявленията на част от агитката на ЦСКА, капка в морето на "червената" общност, оставам с усещането, че тези млади хора са жертва на амнезия или на нещо по-лошо. Смятам ги за съмишленици в една обща, свята кауза и затова не бих искал да употребявам тежки квалификации от типа на "предатели", "саботьори", "ликвидатори", въпреки че разрушителният ефект от техните думи и действия води именно в тази посока. Позволявам си да им задам няколко елементарни, реторични въпроса...

Първо: вярно е, че финансовата изрядност е задължителна за всеки професионален клуб, но къде беше гражданският коректив от трибуните, когато в продължение на цяло десетилетие, между 2006-та и 2015-та, ЦСКА бе всичко друго, но не и нормална футболна институция. Защо активистите от агитката не изхвърлиха от "Армията" Лупи и пернишките "гърнета", които превърнаха най-престижната футболна марка на България във всекидневен цирк. За болка на своите, и за кеф на враговете?

Второ: къде бяха повечето от днешните "морални коректори" през пролетта на 2006-та, когато беше изтъргувана в полза на "Герена" практически спечелената титла срещу по-висок тото-коефициент?

Трето: дали вечно недоволните си дават сметка за стойността на двете национални купи и двете поредни участия на ЦСКА в групите на европейските турнири в условията на нечуван и невиждан корпоративен монопол на служебния първенец от Делиормана, обслужван от БФС, реферите, повечето медии и цялата порочна Система, наричана още Статукво. Успоредно със садистичен геноцид по всички възможни направления срещу 31-кратните шампиони.

Четвърто: осъзнават ли тези, които развяват плашилото на "крутите мерки", че са на път да върнат ЦСКА там, където клубът се намираше през лятото на 2015-та? Отново предупреждавам кратко и ясно цялата червена общност - втори път чудотворно спасение няма да има! Друг Гриша Ганчев няма да се намери! Особено в актуалната вътрешна и външна конюнктура. За ЦСКА няма да има нито реверанси от данъчните власти, нито спонсори по директива свише, нито лицензи на вересия от БФС.

Пето: надеждата на душманите да ликвидират веднъж и завинаги своя "армейски" кошмар никога не е угасвала. А сега вътрешните пишман "дисиденти" предоставят най-желания великденски подарък на всички онези, които явно или тайно ненавиждат ЦСКА. Впрочем, мислещите хора без съмнение са схванали защо враговете на "червения" клуб толкова силно мразят Гриша Ганчев. Ами, защото този човек спаси от разгром "Армията", върна свещените символи в техния исторически дом, като продължава да плаща за престъпленията на предишните собственици. Попътно върна ЦСКА и в Европа чрез стабилно финансиране и поредица отлични трансфери. Една стара мъдрост гласи - кажи ми, кой ти е враг и кой приятел, и ще ти кажа кой си. Точно по враговете на Гриша Ганчев може да се съди за неговото значение за ЦСКА. Този човек заслужава дълбока признателност, а не хули. Дано огромното мнозинство от "червената" общност, което твърдо подкрепя Гришата, не преживее нови кошмари заради кресливите "инфлуенсъри" с плакатите и декларациите.

Шесто: трудно се гради, лесно се руши. Естествено, привържениците имат право на мнение, несъгласие, критика и алтернативни позиции. Това никой не отрича. Нямат обаче никакво право да убиват клуба, който уж толкова обичат, като го обричат на хаос, безвремие и агония. Още повече, след като вече веднъж сме преминали през тази Голгота. Ако "революционерите" не го разберат и не протегнат ръка за обща борба в името на ЦСКА, те очевидно заслужават без кавички най-крайните квалификации, описващи човешкото падение. Друго не е възможно. Впрочем, "сини", "зелени" и "еничари" не са и мечтали някой отвътре да разпъва на кръст ЦСКА точно по Великден...".


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 40 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Само ЦСКА

    25 14 Отговор
    Отбор на мачовете на който ходят хиляда фена,не можа да събере поне един милион, за да помогне на собственика няма как да играе в Шампионската лига.Това са реалностите....

    Коментиран от #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Цесекар

    30 8 Отговор
    Абсолютно вярно. Подкрепям Георги Атанасов. Защо тези, които са свалили доверието от ръководството не организират една среща на привържениците на ЦСКА и там да обяснят как искат да се ръководи отбора. Те нищо конкретно не казват. Ако всичко това е в защита на Стойчо Младенов, не са прави. Беше му даден невероятен шанс, той се провали тотално. Не бил правил той селекцията. Ами защо не се отказа още през януари. Защото получаваше 22000 евро на месец.
  • 5 Дядо ми,лека ми пръст,за такива казваше

    10 17 Отговор

    До коментар #3 от "Стоян Александров":

    Този е замина и ц.иганите.Много долно човече.И жалко.
  • 6 кУмУнист

    18 22 Отговор
    Тоя комунистически журналист пак сините са му в устата, а то разцеплението им е от техните фракции, не от някой друг, идват от техния най важен фен. Как на всички оранжеви сините са ви виновни бе, как никога не намерихте вина във вас.
  • 7 ПЛОВДИВ

    23 7 Отговор

    До коментар #2 от "Само ЦСКА":

    АКО ИЗОБЩО ИМА ФУТБОЛЕН ПРЕЗИДЕНТ ПОМАГАЩ НА СПОРТА В БЪЛГАРИЯ, ТО ТОВА Е ГАНЧЕВ! ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ ГОДИНИ АКО ИМА ЩО ГОДЕ ПРИЛИЧНИ БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛИСТИ, ТО ГАНЧЕВ ГИ Е ИЗГРАДИЛ! АКО ЦСКА ИСКА ДА Е СИЛЕН КЛУБ, ТО ГАНЧЕВ Е ПРАВИЛНИЯ ПРЕЗИДЕНТ! ГАНЧЕВ САМО ТРЯБВА ДА ЗАСИЛИ ДИПЛОМАЦИЯТА И ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ФЕНОВЕТЕ И РЪКОВОДСТВОТО НА ЦСКА!
  • 8 Теодоро

    16 24 Отговор
    ДОЛУ оранжевите чорбари!! ЛЕВСКИ ЗАВИНАГИ
  • 9 Левски 1914

    16 16 Отговор
    Предатели СТЕ ВИЕ дето не си защитихте отбора и на Литекс обединен с Етрополе започнахте да викате името на ФАЛИРАЛИЯ отбор.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 А де

    15 12 Отговор
    Атанасов , през тази 2006 г. с изтъргуваната титла , не беше ли точно треньор Стойчо , който е " пътя , истината , морала , гуруто , класика , мотиватора , иконата , светилото , поразяващата уста (за съжаление само с уста ) вездесъщият , и неповторим Тройчо Шестичков Младенов. Как ще обвиняваш такава институция , като него в продажничество?
  • 12 Алито от София

    18 5 Отговор
    Атанасов е малко дървен философ, но за това е много прав, къде бяхме кога Киро домуза и батков фалираха ЦСКА, защо тогава дучето не излезе да каже истината, а позволихме на пернишките гърнета да приберат милиони евра и да се оттеглят с милиони задължения на ЦСКА, всички тъпи леWCкари обвиняват Гришата, но истината е друга, главния виновник е Киро домуза който в момента фирми с гърнетата отговарят за чистотата на София, докато перукан е шеф на БФС в България няма да има футбол, всички резултати се знаят предварително и благодарение на съдиите които са под ръководството на Киро домуза, а той е пряко подчинен на истинския собственик на лайногорец Бойко Борисов, но Гришата е дал над 400 милиона за българския спорт и продължава, ако се махне от ЦСКА и край с армията, че стане хювефарма - 2, гаранция
  • 13 Славия

    13 12 Отговор
    Къде бехте всички чорбари през 2016 г.когато се отказахте от отбора и той фалира? Защо не съм брахте пари за да го спасите, както направи сега Левски.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Дика

    6 13 Отговор
    Докато не разберете, че всичко приключи преди няколко години и тогава просто Литекс дойде с автобуса от Ловеч и смени оранжевите тениски с това, което намери в съблекалнята, все ще се чудите и вайкате какво става. Сега Ганчев ако си тръгне, Киро докара Лудогорец и нахлузят червени тениски, пак ли цска ще викате? Аман от шизофрении...
  • 16 ЦСКА

    15 4 Отговор
    Клуба е добре!

    Три поредни години финал за купата на България!
    Две поредни години класиране в групи на Европейските клубни турнири!
    ТРИ ПОРЕДНИ ГОДИНИ и ДЕСЕТ поредни мача Левски нямат победа над ЦСКА!

    С ТОВА БФС НАЧЕЛО и НАРЕДЕНИЯ ни предварително ШАМПИОНАТ, ЦСКА ВЗЕМА АБСОЛЮТНИЯ МАКСИМУМ от ситуацията!
    Строежът на стадиона е събитие от огромна важност за ЦСКА. По-важно от шампионска титла. И точно в тоя момент група фенове издига плакати против ръководството. Тъпи ли са или купени?