Last news in Fakti

21 Април, 2022 21:58 2 112 10

ЦСКА е на финал за Купата след драма с дузпи! (ВИДЕО)

  • цска-
  • славия-
  • купа на българия-
  • футбол-
  • дузпи

Славия победи "червените" с 2:0 в реванша на стадион "Българска армия"

ЦСКА е на финал за Купата след драма с дузпи! (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на ЦСКА е първият финалист в турнира за Купа на България. "Армейците" победиха Славия с общ резултат 9:7 след изпълнение на дузпи.

Още в рамките на първото полувреме "белите" се върнаха в играта с два бързи гола на Тони Тасев и Иван Минчев и изравниха общия резултат 2:2. Той остана непроменен в редовното време и след продълженията, което наложи победителят да бъде излъчен след изпълнение на дузпи.

ЦСКА е на финал за Купата след драма с дузпи! (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Още в третата минута домакините можеха да поведат в резултата, след като Жорди Кайседо засече центриране на Федерико Варела от свободен удар. Светослав Вуцов обаче се намеси решително и опази вратата си от ранно попадение.

ЦСКА е на финал за Купата след драма с дузпи! (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Пет минути по-късно обаче Тони Тасев изненада "червената" отбрана и отбеляза гол, намалявайки пасива на своя тим в общия резултат. Гостите матираха "червената" отбрана с отличен пас отляво към Радослав Кирилов, който върна към Тони Тасев, за когото остана само да чукне топката в опразнената врата.

В 12-ата минута Иван Минчев отбеляза второ попадение за "белите" и върна интригата в полуфинала. След постепенна атака на гостите топката попадна в краката на Иван Минчев, който с удар от далечна дистанция прехвърли Евтимов и вкара феноменално попадение.

ЦСКА е на финал за Купата след драма с дузпи! (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Домакините отвърнаха моментално с мощна атака, завършила със спорен казус. Жорди Кайседо засече центриране с глава и стреля към вратата на Вуцов, който не успя да се намеси по най-добрия начин, въпреки че извади кълбото. Положението бе прегледано с помощта на ВАР, след което съдията Волен Чинков прецени, че топката не е преминала голлинията с целия си обем и за нещастие на "червения" щаб, попадение не бе регистрирано.

След половин час игра Йон Бакеро фаулира Мазику и подари на противника пряк свободен удар от добра позиция. Зад топката застана Варела, който обаче разочарова изключително много с изстрела си, който прелетя високо над вратата.

ЦСКА е на финал за Купата след драма с дузпи! (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В края на първата част страстите се нажежиха и след словесен спор с главния съдия Волен Чинков наставникът на гостите - Златомир Загорчич, както и резервният вратар Георги Петков получиха жълти картони за острата си реакция. Алън Пардю пък направи ранна промяна в състава си, заменяйки Федерико Варела с Греъм Кери.

В края на полувремето Иван Минчев можеше да изненада Димитър Евтимов от ъглов удар, но вратарят отрази и не допусна нов гол във вратата си. ЦСКА отвърна с добра атака, в която Жорди Кайседо бе изведен по невероятен начин от Маурисио Гарсес, но стражът на гостите скъси ъгъла, а нападателят на "червените" стреля неточно.

ЦСКА е на финал за Купата след драма с дузпи! (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

С началото на първата част "червените" опитаха да променят развоя с изстрел на Тибо Вион, който обаче бе блокиран от защитата на гостите.

В 68-ата минута лоша комуникация в "червения" лагер и още по-лошо изчистване от страна на Димитър Евтимов подариха топката на Йон Бакеро, който пък моментално изстреля кълбото към празната врата, но ударът му бе твърде неточен. Секунди по-късно Светослав Вуцов също излезе неразчетено и се размина с топката, но за негово щастие Жорди Кайседо не успя да отиграе навреме.

ЦСКА е на финал за Купата след драма с дузпи! (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Секунди преди изтичането на редовните 90 минути Карло Мухар профука "златен шанс" да прати отбора си на финал, пращайки топката извън очертанията от изключително близка дистанция. Така двубоят влезе в продължения.

В началото на второто продължение домакините изявиха претенции за дузпа, след като топката срещна ръката на Емил Виячки след удар на Вилдсхут. След бърз преглед с помощта на ВАР обаче стана ясно, че няма непозволени действия на футболиста на "белите".

Последва страхотен шанс пред Греъм Кери, който обаче не успя да намери топката и пропусна да изведе отбора си напред в общия резултат.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Неизвестен фен на ЦСКА

    6 2 Отговор
    Тиа днес ми стръкаха нервите .. Ама утре съм за Леефски , и двете полувремена ...
  • 3 Предлагам

    9 2 Отговор
    БГ мачовете да се играят само на дузпи. Ще има емоции. Иначе да гледаме цял мач...пфю! Мъка!
  • 4 Както казах

    13 0 Отговор
    Гела и перуката си заминават… майка им пичкина
  • 5 алъш-вериш

    4 10 Отговор
    Вуцов предаде мача, нали е чорбар, пускаше всяка дузпа. Продажник!
  • 6 Чорбев

    3 8 Отговор
    Изхвърлете вратаря Вуцов и го харижете на чорбата
  • 7 Нямам Срам

    4 7 Отговор
    Мача е уреден двойка за Славия беше към 4 ... ЦСКА на финал след дузпи редовното двойка ... яко пране на пари
  • 8 Тото Мафията е жива

    5 3 Отговор
    Абсолютно уреден мач, правеше се всичко възможно съвсем случайно резултатът да е 0-2 и да има продължения и дузпи, Данаил Ганчев и Венцеслав Стефанов изкараха хубави пари от залози
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 типстър

    4 4 Отговор
    чичо Венци пак изкара едни пари заложил е в азиатска къща преди мача 0-2