Last news in Fakti

25 Април, 2022 15:15 1 421 1

Световна шампионка напусна спорта

  • чонте лоу-
  • лека атлетика-
  • край на кариерата

Чонте Лоу има 12 национални титли по лека атлетика

Една от най-успешните американски състезателки в скока на височина обяви, че напуска леката атлетика. Чонте Лоу стана световна шампионка в зала в скока на височина през 2012 година. Тя има участия в четири олимпийски игри, като през 2008 година в Пекин е бронзова медалистка.

Освен световната титла на закрито през 2012 година в Истанбул, Лоу завоюва и бронзов медал от Доха 2010.

Най-големият ѝ успех на световни първенства на открито е през 2005 година в Хелзинки, където печели сребърния медал, като е изпреварена само от шведката Кайша Берквист.

Чонте Лоу има 12 национални титли. Тя държи северноамериканските рекорди в скока на височина, които са 2.05 метра на открито и 2.02 метра на закрито.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.